Коли почула священника – пішла: при франківському храмі запрацював центр вакцинації проти «ковіду» (ФОТО)

Автор: Зелінська Тетяна

18 Лис, 2021 10:40

Поділитись публікацією
Коли почула священника – пішла: при франківському храмі запрацював центр вакцинації проти «ковіду» (ФОТО)

При Архікатедральному соборі в Івано-Франківську 18 листопада запрацював центр масової вакцинації проти COVID-19.

Щепитися можна в приміщенні собору (бічний вхід зі сторони ротонди, майдан Шептицького, 22) з 10:00 до 16:00 доступними видами вакцини.

У перший день роботи центру вакцинують препаратами AstraZeneca, Coronavac, Comirnaty/Pfizer. Працює бригада медиків з Богородчан.

За кілька хвилин до старту вакцинації перед дверима стояли близько 20 осіб. Людям роздали анкети. Більшості їх доводилося заповнювати під дощем, пише «Галка».

Громадян запускають по одному. У невеличкому приміщенні розміщено два столи. За одним осіб опитують про стан здоров‘я, про перенесення першої дози вакцини, вимірюють сатурацію, за іншим – вакцинують.

Франківка Анна Цівка – четверта у черзі. Вона прийшла за вакциною Pfizer

«Весь час слухаю службу Божу і коли вчора отець Степан сказав, що в катедрі відкривається центр вакцинації – зважилася піти. Раніше боялася. Але раз священник сказав, то все буде добре», – ділиться франківка.

Ще одна жінка, яка відмовилася називати ім‘я, каже, до катедри пішла вимушено, мовляв, у поліклініці немає вакцини, тож «лікарка відправила сюди».

Як відомо, навпроти храму – в приміщенні Івано-Франківського національного медичного університету – також працює центр вакцинації проти коронавірусу. Там станом на 10 ранку черга приблизна така ж, як при храмі.

До слова, це вже п’ятий центр вакцинації в Івано-Франківську й десятий на Прикарпатті. Адреси та графік роботи – за посиланням.