“Процедура спростилася: щоб підписати контракт на службу в резерві, треба лише 1-2 дні”, – командир бригади ТрО області Юрій Копадзе

Автор: Костинюк Олександр

24 Лют, 2022 09:13

Поділитись публікацією
“Процедура спростилася: щоб підписати контракт на службу в резерві, треба лише 1-2 дні”, – командир бригади ТрО області Юрій Копадзе

“Галка” поспілкувалася з командиром бригади територіальної оборони області, підполковником Юрієм Копадзе. Він розповів, як пересічні люди можуть долучитися до служби в підрозділах територіальної оборони.

Читайте також: "Ти відчуваєш себе більш захищеним, коли здобуваєш військові навички", - командир бригади територіальної оборони області Юрій Копадзе (ФОТО)

Юрій Копадзе каже, що зараз на службу в резерві набирають як і солдатський, сержантський, старшинський, так і офіцерський склад. Що стосується підписання контракту в резерві солдатським, сержантським і старшинським складом, то тут є деякі вікові обмеження:

“Будь-який громадянин віком від 18 до 57 років має право заключити службу в резерві. Зрозуміло, що людина має з’явитися у військовий комісаріат, де отримає на руки завірений документ з її обліковими даними. Це потрібно для якісного підписання контракту служби в резерві, враховуючи її цивільну та військову освіти. Тоді вже та людина буде призначена у визначений підрозділ ТрО. Бо у будь-якій військовій частині, так як і в цивільному житті, є відповідні групи, служби, відділи, відділення. Тому враховуються облікові дані особи”.

– Які ще є особливості при наборі резервістів?

– Зараз, до речі, спрощена процедура щодо підписання служби в резерві. Стало набагато легше. Раніше вимагалося дуже багато документів і часу для формування та проходження військово-лікарської комісії, офомлення особової справи.

Якщо військовозобов’язаний громадянин хоче вступити до лав територіальної оборони на службу в резерві, то, виходячи з його облікових даних і за наявності до 5 років військово-лікарської комісії, ця процедура тепер спрощується до максимум 1-2 днів. Вже не треба такого великого пакету документів для оформлення його особової справи. А раніше це займало 3-4 дні вільного часу.

Крім того, можна підписувати контракт на службу в резерві і для громадян, які мають групу інвалідності.

Повний текст інтерв’ю читайте за посиланням: “Ти відчуваєш себе більш захищеним, коли здобуваєш військові навички”, – командир бригади територіальної оборони області Юрій Копадзе (ФОТО).

Теги: