Підсумки ночі: захопили Херсон, десант в Харкові, мільярди допомоги від заходу

Автор: Вадим Войтик

02 Бер, 2022 07:29

Поділитись публікацією
Підсумки ночі: захопили Херсон, десант в Харкові, мільярди допомоги від заходу

В ніч на 2 березня в Харкові висадився російський десант, українські воїни вступили з ним в бій. У Херсоні, куди напередодні увійшли російські окупанти, зараз ними захоплений річковий порт і залізничний вокзал, перед будівлею обласної держадміністрації стоїть військова техніка РФ.

Міський голова Херсона ігор Колихаєв попросив президента України організувати “зелений коридор”для того, щоб” зібрати сотні трупів в районі міста”. 

“У Харкові висадився російський десант. Окупанти напали на шпиталь – Військово-медичний клінічний центр Північного регіону. Між загарбниками та українськими захисниками розпочався бій”, – йдеться у повідомленні СБУ. Наразі ситуація контрольована.

Російські війська зайняли місто Тростянець, що розташоване між Сумами та Охтиркою. Росіяни ходять по хатах, дістають людей з підвалів і примушують їх сидіти на вулиці вночі, бо бояться авіаударів, бояться роботи нашої артилерії.

Пентагон вважає, що на території України російські окупанти скерували вже 80% бойового потенціалу, який зосереджувався на кордонах. Основний наступ на Київ здебільшого залишається там, де він був учора, отже жодного помітного руху з боку росіян, які насуваються з півночі.

Президент Сполучених Штатів Джо Байден висловив підтримку українському народу в боротьбі з російськими окупантами і сказав, що весь світ захоплюється хоробрістю і рішучістю українців.

“6 днів тому президент Росії Володимир Путін хотів похитнути засади цивілізованого світу. Він думав, що світ прогнеться під його вимоги. Але він прорахувався. Він думав, що захопить Україну, і світ з цим погодиться. Але він зустрів те, на що не сподівався: це український народ”, – сказав Байден. 

Світовий банк готує для України пакет допомоги у 3 млрд доларів на найближчі місяці, а наступного тижня МВФ ухвалить рішення щодо екстреного фінансування обсягом до 1,4 млрд доларів.