Тактика зупинки ворога в містах і селах (РЕКОМЕНДАЦІЇ)

Автор: Єва Жасминова

02 Бер, 2022 15:35

Поділитись публікацією
Тактика зупинки ворога в містах і селах (РЕКОМЕНДАЦІЇ)

Змінюємо тактику зупинки ворога в містах і селах!

Важлива інформація для тих, хто відповідає за оборонні та фортифікаційні споруди у містах та селах, з огляду на досвід попередніх днів війни. 

Особливо актуально для північних, східних та південних регіонів, де ворог наступає ударними колонами бронетехніки.  

1. Бетонні блоки, мішки з піском або прості перепони не зупиняють величезні ударні колони бронетехніки ворога, головна тактика яких – прорватися до точки за будь-яку ціну, незважаючи на втрати. Необхідні протитанкові рови, серйозні перепони з великої кількості повалених дерев, вантажівки з піском і т.д.

2. У більшості випадків не особливо допомагає спалити перші кілька машин – інші їх обходять і пруть далі. Тому класичні засідки не є ефективними. Щоб спалити всю колону з землі, її потрібно спочатку надійно зупинити – загнати у глухий кут.

3.  Найбільш ефективна тактика у місті – знайти таке зручне місце, подалі від житлових будинків, та попрацювати з якісним перекриттям обхідних або менш бажаних для нас шляхів. Тобто змусити колонку піти нав’язаним маршрутом і впертися в підготовлений глухий кут. Часто в таких ситуаціях вони просто зупиняються і готові здаватись разом із технікою. Здаються? Далі справа за малим – РСЗВ, НЛОшки, коктейлі, ну ви знаєте все самі. Головне – працюємо вже по колоні, що стоїть, почавши, наприклад, з кінця.

4. Гра стає цікавішою, якщо поділити колону на частини. Тут потрібно застосовувати фантазію.

Важливо! Якщо є можливість взяти полонених – скористайтеся нею. Полонені – це обмінний фонд, робоча сила та інструмент пропаганди. Особливо, якщо мова йде про тих недосвідчених малолітніх обірванців, яких ворог відправляє на війну. 

Бережіть себе та своїх близьких! 

Джерело: волонтер, військовий експерт Павло Кащук 

https://www.facebook.com/pasha.k.kashchuk