Підсумки ночі: окупанти блокуються на більшості напрямків, вже понад 9 тисяч вбитих росіян

Автор: Вадим Войтик

03 Бер, 2022 07:58

Поділитись публікацією
Підсумки ночі: окупанти блокуються на більшості напрямків, вже понад 9 тисяч вбитих росіян

Упродовж ночі на 3 березня Збройні Сили України продовжують стійко боронити визначені рубежі та контратакувати і блокувати сили окупантів на різних напрямках.

Про це йдеться в оперативному зведенні Генштабу ЗСУ.

На Поліському напрямку ворог намагається проводити наступальні дії в районі населених пунктів Козаровичи, Вишгород, Фастів, Обухів. На Сіверському напрямку російські окупанти намагаються дістатись північних околиць Києва, не маючи успіху в Чернігові, Ніжині, Сумах, Лебедині, Охтирці.

На Донецькому напрямку окупанти продовжують наступальні дії в районах населених пунктів Новий Айдар, Волноваха та Маріуполь. Захопити останній, аби вийти на адміністративний кордон Донецької та Луганської областей, не вдається.

Володимир Мацокін, заступник мера Ізюма, повідомив про нічний удар по житловим будинкам. Пізніше мер міста уточнив втрати: 8 загиблих у приватному будинку в Ізюмі, двоє з них — діти.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що протягом тижня втрати серед особового складу російських військових становлять майже 9 тисяч осіб.

У Києві відбувся ракетний удар, ціль якого була або Міноборони, або Командуванню сухопутних військ. Перша ракета росіян була випущена в Міністерство оборони, але її збила система ППО. Уламки ракети впали біля біля Південного залізничного вокзалу. Внаслідок вибуху біля вокзалу пошкоджено тепломережу, також поранено чоловіка.

Під час обстрілів Харкова російські загарбники пошкодили собор на честь Успіння Пресвятої Богородиці. Як зазначають у єпархії, в соборі вибиті вікна, вітражі та пошкоджене оздоблення собору.