У Франківську планують зрізати півтори сотні дерев

Автор: Людмила Баран

10 Бер, 2015 15:09

Поділитись публікацією
У Франківську планують зрізати півтори сотні дерев

В Івано-Франківську тривають роботи щодо видалення аварійних дерев та обрізки зелених насаджень. Сформовано графік, згідно з яким заплановано виконання робіт зі зрізки приблизно 150-170 дерев.

Читайте також: Це приватна територія: у мерії прокоментували засмічену ділянку біля франківського міського озера

Як зазначають у прес-службі міськвиконкому, виконання цих робіт є важливою ланкою у життєдіяльності урбанізованого міста, оскільки значна кількість вікових дерев, які найчастіше є в аварійному стані, становить загрозу мешканцям міста та їх майну.

“Департаментом комунального господарства, транспорту і зв’язку щорічно підтримується екологічна рівновага – застосовується компенсаційне озеленення, шляхом заміни зелених насаджень. Застосовуються дві форми компенсаційного озеленення – натуральна і грошова”, – розповів директор Департаменту Михайло Смушак.

За його словами, компенсаційне озеленення в натуральній формі здійснюється в найближчий сезон, сприятливий для висаджування дерев і кущів. У випадку видалення зелених насаджень компенсаційне озеленення здійснюється переважно на тому ж самому місці, де вони були знесені. При цьому як кількість одиниць рослин, так і площа відновлення зелених насаджень не зменшується.

“Грошова компенсація (відновна вартість за видалення зелених насаджень) передбачається у разі будівництва об’єкта архітектури. Відновна вартість зелених насаджень, що належать до комунальної власності, сплачується до місцевого бюджету. За останні два роки за відновну вартість зелених насаджень до міського бюджету надійшли кошти в сумі 44583,16 грн., з них на даний час використано 27890 гривень”, – розказав  Михайло Смушак.

У 2014 році було виконано роботи з видалення 286 аварійних дерев, в тому числі 98 аварійних дерев, виявлених в ході весняних та осінніх обстежень.