“У чому були, у тому і поїхали”. Калуш прихистив жителів села, які були 11 днів в облозі

Автор: Єва Жасминова

11 Бер, 2022 15:19

Поділитись публікацією
“У чому були, у тому і поїхали”. Калуш прихистив жителів села, які були 11 днів в облозі

11 днів у підвалах, без світла та зв’язку, під бомбардуваннями, з грудними дітьми. До Калуша днями евакуювали переселенців з-під Бучі, що на Київщині. Згодом до них приєдналися два десятки переселенців з Харкова. Поки люди підшукують собі житло, мають змогу кілька днів спокійно переночувати у теплі в одному із закладів міста. Волонтери допомагають продуктами, одягом, миючими засобами. Кажуть, наразі потрібні лише рушники.

Волонтери принесли вареники, налисники, пампушки, пельмені, цукерки, солодощі, чай, каву, мультиварку і мікрохвильову піч. Тому наразі є можливість готувати сніданки і вечері, інформують “Вікна” з посиланням на КМТ.

Усі переселенці попередньо зареєструвалися у ЦНАПі, мають довідки про статус переселенців і відвідують соціальну їдальню.

Завдяки волонтерам переселенці мають усе необхідне, щоб оговтатися. Але наразі залишається одна невелика потреба — у рушниках. Тому що першочергово хочуть прийняти душ.

Восьмикласниця Соня приїхала з села Забуяння на Київщині на 11-ий день війни. Допомогли добрі люди і привезли до Калуша.

Дівчинка приїхала з бабусею, а батьки залишилися у селі. По телефону розповідають, що там відбувається.

«Літаками літають, скидають бомби, вікна і шибки вилітають. Школи вже, напевно, немає», — розповідає дівчинка.

Найближчим часом очікують на прибуття односельців, каже мешканка цьогго ж села Валентина. За її словами, у селі ще залишилося дві людини, які не хотіли виїжджати.

Село Забуяння озташоване недалеко від Бучі, Бородянки, Ворзоля, Гостомеля та Ірпеня, які найбільше потерпають від російської навали.

Мешканка села Ірина каже, що ховалася з односельчанами (50 людей) 11 днів у підвалі, а на 12-ий день село обстріляли “градами”. Волонтери допомогли добратися до Калуша:

«Нас погрузили в автобус. У чому були, у тому і поїхали».