Хочу волонтерити, але не знаю, з чого почати: як допомогти Україні прямо зараз

Автор: Єва Жасминова

11 Бер, 2022 16:46

Поділитись публікацією
Хочу волонтерити, але не знаю, з чого почати: як допомогти Україні прямо зараз

Кожен українець сьогодні може долучитися до спільної перемоги над російським окупантом. Якщо ви шукаєте, де можете бути корисними – долучайтеся до Волонтерської платформи.

Джерело:Волонтерська Платформа

Сайт Волонтерська Платформа існує вже трохи більше року, а за останні два тижні війни платформа стала активним майданчиком для допомоги українській армії та переселенцям. Онлайн-портал об’єднує організації та волонтерів з усієї України, пише 24 канал.

Як долучитися до волонтерства?

  1. У розділі “Можливості” є перелік волонтерських активностей, які допоможуть військовим або цивільному населенню, що постраждало від війни.
  2. Щоб звузити пошук, можна скористатися фільтром та обрати потрібну сферу волонтерства, наприклад, автоволонтерство, потреба захисників у речах, потреба в ліках тощо.
  3. Також можна скористатися мапою й обрати найближче місто чи організацію.
  4. Якщо обрали конкретну пропозицію – переконайтеся, що дедлайн ще не минув, і зв’яжіться з контактною особою.

Як розмістити власне оголошення

  1. Для початку на сайті потрібно зареєструватися від власного імені у розіділі “Реєстрація”.
  2. Якщо ви представляєте організацію – зареєструйте її профіль та очікуйте на підтвердження від модератора.
  3. Додавайте волонтерську можливість на Платформу в розділі “Додати можливість” та очікуйте на лист-підтвердження. Усі пропозиції проходять негайну модерацію. Якщо у модератора виникли питання – він із вами зв’яжеться для уточнення деталей. Якщо все гаразд – на емейл прийде підтвердження.
  4. Після публікації ваша пропозиція з’являється на Платформі та стає доступною для волонтерів, а також з’являється в профілі організації. Найцікавіші можливості також публікуються в телеграм-каналі Української Волонтерської Служби. Після розміщення можливості на сайті – будьте на зв’язку з волонтерами, які відгукнулися.

Яку інформацію вказувати при додаванні можливості

  • Назва: заголовок можливості повинен бути коротким та зрозумілим — це допоможе зацікавити більшу кількість людей.
  • Опис можливості: де та коли проходитиме захід, які обов’язки у волонтера та переваги після виконаної роботи. Додаткові деталі (якщо є): компенсація доїзду, харчування чи проживання, видача сертифікату волонтера тощо.
  • Фото: додавайте фото з попередніх заходів та логотип організаторів, щоб зацікавити більшу кількість людей.
  • Посилання на реєстрацію: найзручнішим варіантом для реєстрації волонтерів є гугл-форми.

Зверніть увагу, модератори не публікуватимуть можливостей, які не відповідають трьом критеріям волонтерства: добровільність, безоплатність та суспільна користь. Також на Волонтерській Платформі не публікуються можливості від недоброчесного бізнесу та політичних партій.

Крім того, на Платформі розміщено чимало корисної інформації: куди надсилати гроші на потреби армії та гуманітарні потреби, де отримати психологічну допомогу, де знайти ліки, як долучитися до інформаційної війни про окупанта, де здати кров тощо.