Прикарпатські громади допомагають Херсонщині: з Пістиня відправили бус гуманітарної допомоги (ФОТО)

Автор: Костинюк Олександр

08 Кві, 2022 10:14

Поділитись публікацією
Прикарпатські громади допомагають Херсонщині: з Пістиня відправили бус гуманітарної допомоги (ФОТО)

Івано-Франківщина активно допомагає громадам Херсонщини, які під постійними обстрілами та в окупації російських загарбників.

Днями в громаді села Пістинь, що на Косівщині, зібрали та відправили на Херсонщину цілий бус гуманітарної допомоги. Збір допомоги організувала волонтерка Ольга Гарасим’юк, пишуть “Версії”.

“Допомога була з усього Косівського району: долучились ГО “Гуцульську волонтери”, Косівський ЦДТ, біржа, Брустурівський ліцей, садочок, Прокурава, Пістинь, Шешори, Рожнів, Кобаки…”, – відмічає Ольга Гарасим’юк.

Гуманітарна допомога прямує у Нововоронцовську громаду, а звідти її роздаватимуть та передаватимуть як на місці, так і в інші громади, які зараз перебувають в окупації.

“Сухпайки, спальники, батончики, одяг, м’ясо та інші господарські товари для мешканців – все це передає гірська Гуцульщина на передову боротьби за Україну! І це теж героїзм! Справжній героїзм нашого українського єдиного народу”, – додають волонтери.

Загалом в Новоронцовську громаду та інші населені пункти Херсонщини з Івано-Франківщини вже відправили п’ять вантажівок з допомогою. Її збирали по всій області, долучились волонтерські організації та влада з Івано-Франківська, Калущини, Косівщини та інших районів.

“Але потрібно ще дуже багато, адже херсонці зовсім не мають елементарних речей, які в нас абсолютно доступні”, – відмічають волонтери.

В Івано-Франківську відкрито Волонтерський пункт прийому гуманітарної допомоги населенню Херсонської області, який розташований в Львівській майстерні шоколаду на початку стометрівки:

Постійні потреби: ліки засоби гігієни:

– серветки (сухі, вологі);

– туалетний папір;

– мило, шампуні (дорослі і дитячі);

– жіночі гігієнічні засоби;

– дитячі підгузки (памперси 4, 5, 6)

– пральний порошок продукти харчування:

– дитячі суміші, в т.ч. безлактозні;

– крупи, макарони;

– консерви, тушкованки;

– олія;

– сіль, цукор;

– чай;

– кондитерські вироби;

– інші продукти тривалого зберігання.

Збір допомоги для Херсонщини продовжується. Контактна особа: +380 (95) 421 28 01 (Сергій) Долучайтесь!