Колеги зі СТЕКу заплутались, що і на яких умовах вони обслуговують, – комунальник

Автор: Вадим Войтик

12 Бер, 2015 11:23

Поділитись публікацією
Колеги зі СТЕКу заплутались, що і на яких умовах вони обслуговують, – комунальник

Колеги з “Станіславської теплоенергетичної компанії” остаточно заплутались у своїй позиції щодо обслуговування внутрішньобудинкових тепломереж. А у підсумку страждають споживачі, які регулярно сплачують за тепло чималі суми.

Читайте також: Шість нагород вибороли прикарпатські боксери й боксерки на чемпіонаті України (ФОТО)

Так прокоментували висловлювання директора ТОВ “СТЕК” Сергія Мельника в КП “Єдиний розрахунковий центр”.

“ЄРЦ жодним чином не заперечує щодо права приватній фірмі, якою є СТЕК, заробляти на своїх послугах. Однак комунальне підприємство працює чітко в межах затверджених для нього тарифів. А тому може укладати господарсткі договори лише в цих межах. Переконаний, це насправді знають і колеги зі СТЕКу”, – говорить заступник директора КП “ЄРЦ” Олександр Качанко.

“СТЕК лише за один місяць тричі міняв позицію щодо договору на обслуговування мереж. То визнаючи його існування, то навпаки, заперечуючи. І це при тому, що всі зобов’язння зі свого боку ЄРЦ виконав. Наприклад, було двічі проведено авансову оплату відповідних послуг”.

“Ми вважаємо, що договір є, про що свідчить дві печатки і два підписи. Якщо наші колеги вважають інакше, то для цього є відповідна процедура чи суд”, – наголосив представник ЄРЦ.

Здивування у ЄРЦ викликали і вислови пана Мельника щодо повірки будинкових лічильників:

“З КП «ЄРЦ» просто неможливо домовитися, тут ніколи не знаєш, що буде завтра – вчора вони захотіли «повісити» на нас аварійне обслуговування, сьогодні говорять, що, виявляється, ми маємо проводити повірку лічильників тепла, що придумають завтра – невідомо. На рахунок лічильників, хочу наголосити, що вони на балансі ЄРЦ і повіряти їх також має ЄРЦ. Ми заклали у Інвестпрограму кошти на придбання власних приладів обліку теплової електроенергії, то ж коли ми їх купимо і встановимо, тоді і будемо проводити їх повірку, – заявив директор ТОВ “СТЕК”.

ЄРЦ зауважує, що згідно рішення виконавчого комітету від 30.10.2014 р.  № 542 та чинного законодавства повірку лічильників проводять виключно виконавці послуг з теплопостачання.

“Ми просимо колег зі СТЕКу припинити маніпулювання документами і заявами, а зосередитись на виконанні ними обов’язку, передбаченого для всіх теплопостачальних організацій країни. А саме – забезпечення подачі теплоносія до осель споживачів”, – наголосили в ЄРЦ.