Прикарпатські рятувальники та церковнослужителі обговорювали небезпеки під час богослужінь в умовах війни

Автор: Єва Жасминова

19 Кві, 2022 19:27

Поділитись публікацією
Прикарпатські рятувальники та церковнослужителі обговорювали небезпеки під час богослужінь в умовах війни

 Прикарпатські рятувальники взяли участь у деканатних зборах Івано-Франківської УГКЦ

Сьогодні, 19 квітня, напередодні Великодніх свят ,працівники Головного управління ДСНС в Івано-Франківській області взяли участь у деканатних зборах з представниками Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ, що відбулися в приміщенні Івано-Франківської духовної семінарії ім.священномученика Йосафата. Рятувальники постійно долучаються до таких заходів, адже  питання щодо дотримання правил пожежної безпеки в культових спорудах є дуже актуальним, особливо під час проведення богослужінь у великі релігійні свята, оскільки в церковних храмах у даний період збирається багато людей.

З метою збереження історичних пам’яток, попередження виникнення пожеж в культових спорудах, особливо в період відзначення Великодніх свят, рятувальники звернулись до представників духовенства з проханням дотримуватись правил пожежної безпеки під час богослужінь та роз’яснювати людям важливість дотримання правил безпеки життєдіяльності у повсякденному житті. Також працівники Служби порятунку акцентували увагу на обов’язковій наявності в храмах первинних засобів пожежогасіння; нагадали, що потрібно стежили за справністю електроприладів, належним утриманням шляхів евакуації, а також визначитися з місцями для безпечного встановлення свічок.

Сьогоднішня зустріч була не така як завжди, адже війна внесла у наше життя корективи, тому рятувальники розповіли присутнім ще й про небезпеки в період воєнного стану. Працівники Головного управління ДСНС в області закликали присутніх не нехтувати сигналом “ПОВІТРЯНА ТРИВОГА”, адже пояснили, що такий сигнал оголошується тоді, коли сили протиповітряної оборони сповіщають про рух ворожих літаків або є підтвердження запуску ракет в сторону області. Тому, після сигналу «Повітряна тривога» необхідно одразу йти в укриття.

Не оминули фахівці Служби порятунку й тему, що стосується вибухонебезпечних предметів. Зокрема, розповіли про сучасні ВНП та як діяти у випадку їх виявлення.

Рятувальники закликали священнослужителів постійно доносити до кожного вірянина застереження рятувальників,адже, слова, які вони проголошують у своїх проповідях, користуються у людей великою повагою, та здатні направити на правильний шлях.

Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський УГКЦ Володимир Війтишин подякував рятувальникам за багаторічну тісну співпрацю,та побажав ,щоб Господь благословив Святим Миром усіх нас і нашу Батьківщину-Україну.