Коломийська влада просить присвоїти “десятці” офіційну назву “Едельвейс”

Автор: Зелінська Тетяна

07 Чер, 2022 18:40

Поділитись публікацією
Коломийська влада просить присвоїти “десятці” офіційну назву “Едельвейс”

Очільник Коломиї Богдан Станіславський розповів, що влада просить про закріплення для 10 окремої гірсько-штурмової бригади назву «Едельвейс» офіційно.

7 червня на сесії Коломийської міської ради депутати звернулися до президента України Володимира Зеленського та голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Світлани Онищук, щоб 10 гірсько-штурмовій бригаді офіційно присвоїли найменування «Едельвейс».

Вже сім років «десятка» є військовим символом Коломийської громади. Від початку свого існування бійці гірсько-штурмової бригади захищають Україну. Зараз вони також знаходяться на передовій боротьби.

“Едельвейс – це сильна рослина, яка виживає навіть у суворих гірських умовах. Неофіційно гірських штурмовиків називають саме «едельвейсами». Також квітка одночасно є одним із символів і наших військових, і Коломийського регіону. Тому ми просимо очільника держави та нашої області посприяти тому, щоб «Едельвейс» – став офіційною назвою 10-ої гірсько-штурмової бригади. Це найменування пасує нашим захисникам і підкреслює їхню незламність”, – йдеться у дописі.

Військові також підтримують таке рішення.