Стоматологиня із Харкова залишилася без дому через російську ракету і відкрила стоматологію у Франківську за 2,5 тижні (ВІДЕО)

Автор: Єва Жасминова

15 Чер, 2022 12:44

Поділитись публікацією
Стоматологиня із Харкова залишилася без дому через російську ракету і відкрила стоматологію у Франківську за 2,5 тижні (ВІДЕО)

Юлія Чекалова – стоматологиня з Харкова розповіла про те як ракета влучила в дім її батьків, про те як харківські лікарі заробляли на пацієнтах з Белгорода, крім того вона розкрила секрет як їй прийшла ідея виробництва зубної пасти, а ще поділилася досвідом як змогла за 2,5 тижні відкрити стоматологічну клініку у Івано-Франківську.

Про це та інше Юля розповіла у проєкті “Розмова” відомому франківцю Сергію Лиховиді.

Довідково: проект «РОЗМОВА» – це не класичне інтерв’ю, це відверта та щира розмова двох людей про всі ті події, які зараз відбуваються в Україні…

До 24 лютого у Юлі в Харкові було все, але через війну вона змушена була переїхати до Івано-Франківська. Тут вона не опустила руки і відкрила свою стоматологічну клініку у чужому місті за два з половиною тижні.

«Я лікар стоматолог, у мене своя клініка у Харкові, також я роблю зубну пасту та засоби для гігієни рота. Харків – моє рідне місто, я його дуже обожнюю, це велике місто, дуже гарне, в ньому можна все. До 24 лютого я все життя спілкувалась російською, я здала екзамен з укрмови в медунверситет на 5, мені подобається українська мова. Мій перехід на українську мову почався коли я переїхала до Франківська, тут це для мене стало принциповим. В Харкові – всі говорили і жили російською, лише десь у судах було зобов’язання говорити українською. Мої друзі із заходу України казали, не парся, говори такою мовою, якою тобі зручніше. Я вважаю, що мовне питання саме зараз потрібно вирішувати спокійно, бо якщо вжарило тобі в домівку і хтось тобі каже, що ти ще й не правий, то дуже не приємно. Я вважаю, не треба нікого змушувати, воно має вийти саме. Мовне питання не на часі, не зараз»,- каже Юля.

Вона розповідає, що війна для неї почалась у 2014 році. «До нас приїхали люди з Донецька, Луганська, мені було їх дуже шкода, але я їх тоді не дуже розуміла».

«Мій чоловік з Донецька, ми познайомились тоді. Я вже тоді працювала лікарем, до мене приходили люди з Донецька і Луганська, робила великі знижки, я отримала багато друзів. Тоді було важко їх все ж зрозуміти, я була молодша, зараз я все бачу чітко і розумію», – розповідає Юля.

Юля каже, що зараз на часі допомога, підтримка грошова, моральна жінкам, дітям і вже потім мова.

Зараз стоматологиня займається допомогою дітям-переселенцям, які приїхали з окупованих територій. Вона хоче подарувати дітям, партію саморобної зубної пасти.

Підтримати ініціативу Юлі про допомогу діткам-переселенцям

(кошти підуть на виготовлення партії зубної пасти та льодяників):

Моно 4441 1144 5814 2674 (Юлія Чекалова)

Приват 5168 7450 3180 6539 (Юлія Чекалова)

Потрібна сума = 50 000 грн., ми обов’язково про все прозвітуємо!