Франківська професорка задекларувала чималий дохід і кличе інших робити те саме

Автор: Людмила Баран

21 Бер, 2015 09:17

Поділитись публікацією
Франківська професорка задекларувала чималий дохід і кличе інших робити те саме

Проявити громадянську позицію та задекларувати свої доходи за 2014 рік закликала мешканців Франківська професор, доктор економічних наук, завідувач кафедри обліку та аудиту Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Валентина Орлова.

Вона також подала декларацію про майновий стан та доходи за минулий рік, які отримувала від декількох податкових агентів, повідомляє прес-служба ДПІ в місті Івано-Франківську.

В окремих випадках місячний дохід декларанта перевищив десять мінімальних заробітних плат. Тому за результатами поданої декларації науковця працівниками міської ДПІ проведено перерахунок податку на доходи фізичних осіб за вищою ставкою, що діяла у 2014 році, 17 відсотків та донараховано податок.

На переконання Валентини Орлової для фінансування бюджетної сфери, зокрема: охорони здоров‘я, освіти, науки, культури, армії, органів влади, тощо державі потрібні ресурси, які акумулюються до відповідних бюджетів через податки та збори. В основному бюджет формується за рахунок надходжень від суб‘єктів господарювання – юридичних та фізичних осіб.

Але громадяни також не повинні стояти осторонь. Якщо фізична особа отримала у минулому році доходи, які підлягали декларуванню, вона зобов‘язана подати декларацію та сплатити податок. Адже кожна подана декларація – це додаткові надходження до місцевої казни – наголосила Валентина Орлова.

“Власний приклад – це найкраща агітація, і я, як чесний громадянин, розуміючи важливість такої справи, виконала конституційний обов‘язок перед суспільством – задекларувала свої доходи”, – підсумувала свій виступ професор.