У Франківську люди блокували підстанцію автівками, щоб не дати відключити електрику (ФОТОФАКТ)

Автор: Борис Марія

20 Гру, 2022 19:32

Поділитись публікацією
У Франківську люди блокували підстанцію автівками, щоб не дати відключити електрику (ФОТОФАКТ)

В Івано-Франківську працюють бригади “Прикарпаттяобленерго”, які вручну на трансформаторних підстанціях вимикають електропостачання будинків 4 черги.

Траплялися випадки, коли франківці намагалися перешкоджати і погрожували енергетикам, пише видання Курс.

«Вимкнення вручну – це виключно на трансформаторних підстанціях, туди треба зайти, вимкнути рубильники, а за якийсь час повернутися і увімкнути. Це дуже складний, нервовий процес, він нікому не подобається. Вже маємо випадки перешкоджань нашим працівникам, маємо випадки, коли машинами підпирають двері підстанцій, доводиться викликати поліцію», – розповів технічний директор Прикарпаттяобленерго Олег Сеник в ефірі радіостанції «Західний полюс».

Як розповіли Курсу в адміністрації філії «Центральна», всього у місті трапилося три таких випадки. Один з них – на вулиці Ребета, в промисловій зоні. Там кілька громадян намагалися завадити енергетикам – поводилися агресивно, погрожували. Втім, усе обійшлося 20-хвилинною розмовою.

А на Хотинську, 12 вже довелося викликати поліцію. Одного вечора до працівників обленерго там вийшла група мешканців, які спробували перешкодити відключенню.

А наступного дня енергетики вже натрапили на автомобілі, якими мешканці заблокували доступ до станції. На місце викликали патрульну поліцію. Надалі спроб завадити роботі вже не було.

Енергетики закликають мешканців поставитися до їхньої роботи з розумінням: працівники повинні дотримуватися графіків відключення, і спроби завадити їм призводять лише до порушень і затримок із включеннями.

Читайте також: Наразі графіки знеструмлень не застосовуватимуть, але потрібна економія — Прикарпаттяобленерго