Прикарпатських нацгвардійців привітали з професійним святом (ФОТО)

Автор: Турій Роман

25 Бер, 2015 12:45

Поділитись публікацією
Прикарпатських нацгвардійців привітали з професійним святом (ФОТО)

В Івано-Франківську відзначили річницю створення Нацгвардії України. Урочистості відбулись у військовій частині 1241 50-го полку Національної гвардії обласного центру.

Читайте також: Марцінків запевняє, що міст на Пасічну будується

Відкриваючи урочистості, присутні хвилиною мовчання згадали полеглих героїв. Адже за час АТО Нацгвардія втратила 136 бійців. Не обійшлося без втрат і у лавах прикарпатських нацвардійців. З літа минулого року бійці несли службу у Луганську, захищали місцеве летовище. Два тижні тому повернулись додому на ротацію і знову готові вирушати у зону бойових дій.

“У нас є втрати, є 10-ть військовослужбовців, які отримали поранення різного ступеня важкості. Є військовослужбовець – один з кращих, командир першої патрульної роти лейтенант Редька Віктор Миколайович, який трагічно загинув під час бою на передовій в Луганській області. Нагороджений посмертно нагородами президента, міністра та командувача нацгвардії”, – розповів “Галці” начальник штабу військової частини 1241 Василь Грицай.

Привітати військовослужбовців прийшли представники обласної та міської влад, керівники правоохоронних органів. Не обійшлось без вручення відзнак, нагород та грошових премій. Обов’язки посадовців – максимально сприяти і підтримувати військовослужбовців, переконаний секретар міської ради Микола Вітенко.

“Впродовж тільки останнього року міська рада виділила 1 млн 200 тис грн. на програму по мобілізації. Також регулярно комунальне підприємство та структурні підрозділи відправляють в зону АТО техніку”, – розповів Вітенко.

Знагоди свята, на прохання бійців, директор “Центру розвитку міста” Руслан Марцінків подарував нацгвардійцям телевізор.

“Гордий з того, що свого часу у Верховній раді голосував за створення Національної гвардії. Вірю, що всі наші хлопці з зони АТО повернуться живі та цілі, щовечора молю про це Бога”, – каже Марцінків.