росіяни здійснили ракетну атаку на Київ: що відомо (ФОТО)

Автор: Зелінська Тетяна

14 Січ, 2023 12:04

Поділитись публікацією
росіяни здійснили ракетну атаку на Київ: що відомо (ФОТО)
російсько-окупаційні війська зранку 14 січня здійснили ракетну атаку на столицю, внаслідок чого було чути вибухи. Зокрема, є влучання в об’єкт інфраструктури.

Про вибухи повідомили наші журналісти, а також написав заступник командувача Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Павлюк, інформує “Галка” з посиланням на “Громадське”.

Як уточнив міський голова Віталій Кличко, вибухи, зокрема, лунали у Дніпровському районі. Всі необхідні служби вирушили на місце. 

Згодом у КМДА повідомили, що внаслідок атаки є влучання в об’єкт інфраструктури. Дані уточнюються. У Дарницькому районі уламок ракети пошкодив машину, зазначили в міській військовій адміністрації.

У Голосіївському районі столиці на нежитлову територію впали уламки ракети. Минулося без постраждалих, зазначив Кличко. Згодом він уточнив, що в цьому самому районі виникла пожежа на нежитловому об‘єкті, попередньо — внаслідок атаки росіян на столицю.

Доповнено о 12:00. Уламки збитої над Києвом ракети впали на територію Музею Пирогово, повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко. Минулося без постраждалих. На місце оперативно прибули екстрені служби.

Чим росіяни атакували?

Речник Повітряних Сил Юрій Ігнат в етері 24 каналу зазначив, що, скоріш за все, окупанти атакували Київ і область ракетами, які летіли по балістичній траєкторії з північного напрямку. Тип ракет встановлять фахівці.

«Балістика все ж не є доступною сьогодні, щоб ми її ефективно виявляли та збивали. Тому, власне, і можливі такі наслідки», — пояснив він.