На фасаді франківського ліцею встановили пам’ятну дошку загиблому на фронті Михайлу Андрушевському

Автор: Борис Марія

01 Лют, 2023 19:00

Поділитись публікацією
На фасаді франківського ліцею встановили пам’ятну дошку загиблому на фронті Михайлу Андрушевському

У середу, 1 лютого, на фасаді Ліцею імені В’ячеслава Чорновола відкрили та освятили анотаційну дошку – Михайлу Андрушевському.

Про це повідомили на facebook-сторінці Івано-Франківської міськради, передає Галка.

Михайло Михайлович Андрушевський народився 17 лютого 1986 в Івано-Франківську З 1992 до 2001 Михайло навчався в Івано-Франківській школі-інтернаті № 1. Упродовж 2001–2004 учився в Івано-Франківському професійному будівельному ліцеї.

24 лютого, коли розпочалась широкомасштабна збройна агресія росії проти України, Михайло відразу звернувся до Територіального центру комплектування ЗСУ. Однак спочатку йому відмовили. Проте через кілька днів його все-таки закликали.

28 лютого 2022 як доброволець він підписав контракт. Михайло у той момент керувався принципом, що захищати Україну йдуть передусім ті, які готові віддати своє життя за Батьківщину. Вже 3 березня він був у військовій частині.

Захищав рідну землю від московського окупанта в Київській, Сумській та Харківській областях. У Михайла був позивний «Майкл». Доброволець, водій роти вогневої підтримки військової частини.

А 3029 Михайло Андрушевський загинув унаслідок артилерійського обстрілу біля селища Прудянка Харківської області. Поховали героя у рідному селі Підвербці 8 травня.