Міноборони: у Бахмуті росіяни використовують “сирійську тактику”, Сили оборони штурмують у відповідь

Автор: Борис Марія

24 Кві, 2023 19:24

Поділитись публікацією
Міноборони: у Бахмуті росіяни використовують “сирійську тактику”, Сили оборони штурмують у відповідь

У Бахмуті росіяни подекуди просуваються, застосовуючи так звану “сирійську тактику” тотального руйнування. Натомість Сили оборони України здійснюють штурмові дії у відповідь.

Про це повідомила заступниця міністра борони Ганна Маляр, пише Галка.

За її словами, станом на 18 годину 24 квітня ворожий наступ триває на трьох напрямках – Мар’їнському, Авдіївському, Бахмутському. На Лиманському напрямку ворог дещо зменшив активність. Разом з тим ворог здійснює обстріли наших позицій на цьому напрямку та проводить перегрупування.

Найзапекліші бої тривають зараз за Бахмут та Мар’їнку.

“На Бахмутському напрямку агресор зосередив основні зусилля та намагається витісняти наші підрозділи з позицій у Бахмуті. Використовуючи так звану «сирійську тактику» тотальної руйнації будівель і споруди, ворог подекуди має просування за рахунок знищених об‘єктів. Разом з тим, наші оборонці здійснюють активні штурмові дії та не дають ворогу взяти місто під контроль. Крім того, противник постійно штурмує передмістя Бахмута. Ще на декількох напрямках на сході противник здійснює систематичний вогневий вплив з метою сковування дій підрозділів Сил оборони України”, – повідомила Маляр.

Вона додала, що на Запорізькому та Херсонському напрямках ворог знаходиться в обороні. З усіх сил намагається зберегти контроль над зайнятими рубежами та не допустити просування наших військ.