У Золоту Липу на Франківщині випустили майже три тисячі мальків товстолоба і коропа (ФОТО)

Автор: Костинюк Олександр

27 Кві, 2023 16:35

Поділитись публікацією
У Золоту Липу на Франківщині випустили майже три тисячі мальків товстолоба і коропа (ФОТО)

26 квітня представники Золотолипської малої ГЕС (ТОВ “Енергоінвест”) здійснили компенсаційне зарибнення річки Золота Липа.

Зарибнення Золотої Липи відбувалось згідно із розробленим ДП “Укррибпроект” науково-біологічним обгрунтуванням та під наглядом комісії з контролю за проведенням робіт з відтворення водних біоресурсів.

До складу комісії ввійшли представники Івано-Франківського рибоохоронного патруля, Держекоінспекції, Петрилівського старостинського округу Тлумацької територіальної громади.

Про це пише “Галка” з посиланням на фб-сторінку Івано-Франківського рибоохоронного патруля.

У річку випустили такі види риб: товстолоб білий – 1556 екз., товстолоб строкатий – 969 екз., короп – 194 екз. Увесь зарибок двохрічного віку, наважкою близько 130 г, що забезпечує йому високі шанси на виживання в природних умовах річки.

“Нагадуємо рибалкам, що триває нерестова заборона любительського рибальства! Ловити рибу в Золотій Липі цього року можна буде не раніше 10 червня. Сподіваємось, що піймана рибалками молодь риб буде звільнена від гачків та випущена назад у річку”, – йдеться в повідомленні.