На Надвірнянщині 15-річний водій скутера в’їхав у “Ніссан” – є травмовані (ФОТО)

Автор: Костинюк Олександр

01 Тра, 2023 13:50

Поділитись публікацією
На Надвірнянщині 15-річний водій скутера в’їхав у “Ніссан” – є травмовані (ФОТО)

ДТП трапилася 30 квітня близько 20:30 в селі Білі Ослави Надвірнянського району.

15-річний водій скутера, проявив неуважність, не обрав безпечної дистанції та допустив зіткнення із задньою частиною автомобіля «Ніссан Альмера», який рухався попереду в попутному напрямку. Автівкою керував житель Микуличина, 1998 р.н..

Про це пише “Галка” з посиланням на поліцію Прикарпаття.

Внаслідок аварії керманич скутера та його пасажир отримали тілесні ушкодження, їх доставили до лікарні.

За фактом аварії слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України. Водій автомобіля – тверезий.

Призначено ряд експертиз для встановлення усіх обставин події.

Правоохоронці закликають всіх учасників дорожнього руху, незалежно від типу транспортного засобу, яким вони керують, неухильно дотримуватись та виконувати вимоги правил дорожнього руху.

Поліція Прикарпаття звертається до батьків підлітків з проханням вживати усіх необхідних заходів для запобігання нещасних випадків з дітьми на дорогах:

  • батьки, поясніть неповнолітнім дітям, що поїздки на мотоциклі чи скутері завжди пов’язані із чималим ризиком, особливо, якщо за кермом – недосвідчений водій.
  • Батькам неповнолітніх потрібно знати, що за керування цими видами транспорту підлітками, які не досягли 16-річного віку, до відповідальності притягуються батьки правопорушника за ч. 3 ст. 184 «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей» Кодексу України про адміністративне правопорушення.
  • Не дозволяйте дітям до 16 років сідати за кермо мопеда, а також дітям від 16 років, які не мають посвідчення водія відповідної категорії.
  • Власні мотозасоби зберігайте так, щоб ними не змогли скористатися без вашого відома підлітки.