Німці передали Франківську нову пожежну машину (ФОТО)

Автор: Соня Грейда

12 Лип, 2023 17:11

Поділитись публікацією
Німці передали Франківську нову пожежну машину (ФОТО)

У межах угоди про побратимство із містом Потсдам, німці передали сучасний пожежний автомобіль європейського зразка Франківській «Міській аварійно-рятувальній службі». У квітні до Франківська приїжджали міський голова Потсдаму Майк Шуберт та його заступник Бернд Рубельт. Тоді німці подарували іграшкову модель пожежної машинки MAN, а вже за три місяці справжній автомобіль приїхав до Франківська. 

Про це інформує Галка з посиланням на міського голову Руслана Марцінківа

Для наших рятувальників, каже мер, новенька техніка – радше необхідність. У КП «МАРС» є лише три автомобілі, але радянського зразка. Трактор, автодрабина та автоцистерна на базі ЗІЛа. Марцінків вважає, що сучасний MAN значно покращить процес та результат виконання аварійно-рятувальних робіт.

Виконуючий обов’язки директора КП «Міська аварійно-рятувальна служба» Сергій Сметанюк каже, що з 17-го року вони працювали на машинах старого зразка. Сергій вважає, що порівняно зі зразками, які в рятувальників є зараз, цей автомобіль не так часто буде ламатися.

“Ще такого місяця не було, щоби ми не купляли запчастини. Наші старі ЗІЛи постійно ламаються. По черзі один за одним. Ми очікуємо від MAN, що він буде служити довго”,- ділиться чоловік.

Водій КП «Міська аварійно-рятувальна служба» Сергій Присяжнюк каже, за кермом насамперед буде комфорт та зручність. Кермом легше керувати, а вся панель приладів продумана до дрібниць.

«Комфорт. Огляд дороги. Видно куди їдеш, як їдеш, зручно сидіти, зручно кермувати нею. Машина в доброму гарному стані технічно. 6-ти ступенева механічна коробка передач, бо механіка є механіка. Проти ЗІЛа це дуже комфортний автомобіль», – Сергій Присяжнюк.