КП “Франківськ АГРО” цьогоріч засіяло краще(ФОТО)

Автор: Соня Грейда

14 Лип, 2023 10:18

Поділитись публікацією
КП “Франківськ АГРО” цьогоріч засіяло краще(ФОТО)

Цьогоріч комунальне підприємство «Франківськ-АГРО» засіяли удвічі більше земельних площ у селах Франківської громади – 135 гектарів. Минулого року змогли засадити понад 70 га. Найбільше засадили у селі Радча – понад 73 гектари, у Тисменичанах – 40 гектарів, в Добровлянах – 11 та Братківцях – близько 10 гектарів.

Про це пише Галка з посиланням на «Франківськ-АГРО».

Сої засадили 78 гектарів на полях громади. Також 40 гектарів соняшнику – це нова культура, яким КП «Франківськ-АГРО» зараз займається. Ще змогли засадити 18 гектарів гречки. Тобто цьогоріч посаджені три культури, і збільшено комунального земельного банку фактично у два рази.

У селі Радча засіяно найбільше землі – понад 73 гектарів. За словами директора Департаменту комунальних ресурсів та сільського господарства Миколи Вітенка, соняшник вже показав хороший ріст. В Радчі є 3 ділянки, засаджені комунальним підприємством. Аграрії кажуть, дощова погода у травні не надто нашкодила, а лише відтягнула початок посівної, бо техніці важко було заїхати на поля. 

«Погано було, тому що земля намокла і важко було зайти технікою, її обробити та засіяти. Коли ми вже посіємо культуру, звичайно, для її розвитку потрібна волога, тому не є дуже і зле. А коли ми вже будемо збирати урожай, коли будуть іти жнива, треба доброї сухої погоди. Щоб міг і комбайн заїхати та не буксував, і щоби саме насіння соняшнику було в базових показниках», – розповідає виконуючий обов’язки директора КП «Франківськ-АГРО» Дмитро Сергенюк.