“СВІТ ДАЯТ”: художниця Людмила Хімейчук презентувала медитативні картини (ФОТО)

Автор: Жанна Головенко

20 Лип, 2023 18:05

Поділитись публікацією
“СВІТ ДАЯТ”: художниця Людмила Хімейчук презентувала медитативні картини (ФОТО)

19 липня у Франківську презентували картини Людмили Хімейчук “Світ Даят”.

У франківському краєзнавчому музеї місцева мисткиня Людмила Хімейчук відкрила персональну художню виставку “Світ Даят”. Картини авторки мають особливу енергетику, адже вони призначені для духовного пошуку та медитації. 

Свої полотна Людмила Хімейчук називає “даятами”, тобто такими, що приносять добро.

За словами художниці, даяти є зображенням позитивних установок, це своєрідні графічні афірмації, які сприяють духовному розвитку, психологічному та фізичному оздоровленню, а також відновлюють енергетичний ресурс.

Я щиро вдячна за те, що сюди прийшло стільки гостей. Радію, що так багато людей цікавляться мистецтвом та, можливо, медитаціями, — каже мисткиня. 

До кожної картини авторка прикріпила листівки з тлумачення сенсу намальованого. Людмила розповіла Галці, що всі її робити покликані надихати людей на самопізнання:

“Кожен може знати тут “свою” картину. Можливо, один конкретний малюнок, який вас найбільше привабить — притягне до себе, — розповість вам щось про вас самих”.

За професією Людмила Хімейчук лікарка-дерматовенерологиня. Та попри відсутність художньої освіти, художниця отримує чимало схвальних відгуків від експертів. Під час презентації її майстерність відзначив директор Інституту мистецтв ПНУ Володимир Федорак:

“Людмила має особливу подачу. Тут є синтез кількох технік. Надзвичайна кольористика. Це насправді непересічні роботи. Авторка має унікальне світобачення і вміло транслює позитивне мислення, яке так нам потрібне в умовах війни… Я думаю, що коли людина сміливо експериментує, творить щось неповторне, щось своє — то це, власне, і є істинне мистецтво”. 

Авторка зазначила, що надзвичайно цінує думку відвідувачів, адже якщо картини викликають в людей емоції, — значить вони працюють, як треба:

“Буду вдячна, якщо ви знайдете одну хвилинку, щоб написати кілька слів у книгу відгуків. Потім я вечорами буде все це перечитувати й згадувати цей вечір… Я назавжди залишуся лікаркою. Я хочу лікувати душі людей. Тому мені так цінно знати, що людям відкликаються мої картини, бо я тоді розумію, що мої старання приносять користь”. 

Виставка “Світ Даят” триватиме до 2 серпня в приміщенні Ратуші. Картини можна подивитись з вівторка по неділю, з 10:00 до 17:00.

 

 

 

 

 

Читайте також: Художниця Людмила Хімейчук навчила франківських студентів малювати медитативний орнамент “даят” (ФОТО)