Які державні програми підтримки фермерських господарств діють в Україні зараз

Автор: Жанна Головенко

21 Лип, 2023 18:35

Поділитись публікацією
Які державні програми підтримки фермерських господарств діють в Україні зараз

Український уряд зацікавлений, щоб під час воєнного стану економіка України працювала.

Саме тому державні програми допомоги бізнесу спрямовані на зменшення кредитного навантаження на позичальників, в тому числі фермерські господарства та представників аграрного бізнесу. Їм на період дії воєнного стану надають пільгові відсоткові ставки за кредитами. 

Які державні програми підтримки фермерських господарств діють в Україні зараз та як отримати вигідний агрокредит? Розберемо далі.

Умови державних компенсацій за кредитами

Урядова ініціатива спрямована на здешевлення кредитів для виробників та постачальників сільськогосподарської продукції. Тому за умовами проєкту “Доступні кредити 5-7-9%” Уряд, у партнерстві з українськими банками, пропонує державні кредити для фермерів з вигідною нульовою ставкою. 

Українські фермери можуть розраховувати на позику сумі до 50 млн у вигляді цільового сільськогосподарського кредиту на забезпечення виробничих потреб під час посівної та збору врожаю. Скористатися вигідним умовам кредитування можуть фізичні особи підприємці та юридичні особи, залучені до роботи в агросекторі. 

Вигідні програми кредитування від ПриватБанку

ПриватБанк – один з банків, який бере участь у створенні пільгових умов для потенційних позичальників. Банк пропонує три сільськогосподарські кредити на вигідних умовах за проєктом “Доступні кредити 5-7-9%”: 

  • кредит на придбання основних засобів, якими є техніка для сільськогосподарського виробництва та обробки землі, а також комерційний транспорт; 
  • багатомільйонна позика у вигляді відновлювальної кредитної лінії “Агросезон”, яку можна використовувати для фінансування витрат на поточний сільськогосподарський цикл та виробництво;
  • кредит “КУБ” під заставу, що надається у вигляді невідновлювальної кредитної лінії для фінансування поточної посівної кампанії.

Як отримати пільговий кредит на трактор та іншу техніку

Стаючи клієнтом ПриватБанку, ви отримуєте таку чудову можливість, як купити трактор в кредит під 0%. Це набагато вигідніше, ніж купувати дорогу техніку у лізинг чи позичати готівку для покупки. 

Щоб оформити такий кредит, потрібно спочатку обрати відповідну техніку у постачальника, а вже потім подавати заявку на видачу кредиту. Позичальник може вибрати трактор або іншу самохідну сільгосптехніку таких брендів, як John Deere, New Holland, Fendt, Massey Ferguson, Valtra, Manitou, Deutz-Fahr ті інші.

Кредит покриває до 80% вартості одиниці. Потреби в заставі немає, адже забезпеченням кредитного договору стає придбане майно.

Отже, попри складну економічну ситуацію, українські банки за підтримки Уряду надають вигідні умови кредитування для аграріїв, зокрема встановлюють найнижчу можливу відсоткову ставку – 0% за кредитом. Користуючись нагодою, фермери можуть отримати пільговий кредит на трактори та іншу техніку, що покриває до 80% вартості покупки та вже зараз підвищити ефективність свого виробництва.

Партнерська публікація