Discursus видасть книгу мінілекцій про історію Коломиї (ФОТО)

Автор: Зелінська Тетяна

25 Лип, 2023 21:12

Поділитись публікацією
Discursus видасть книгу мінілекцій про історію Коломиї (ФОТО)

Видання “Винайдення Коломиї” у науково-полярній формі подає історію Коломиї з найдавніших часів до середини ХІХ сторіччя.

Читайте також: У прикарпатському видавництві Discursus вийде документальна книжка про Олексу Гірника

Про це інформує “Галка” з посиланням на сайт видавництва Discursus.

Автор книги історик та краєзнавиць Іван Монолатій обґрунтував найважливіші події в міській історії, які мають безпосереднє відношення до сучасного міста над Прутом: археологічні знахідки, літописну згадку, соціально-економічні та національно-культурні процеси тощо.

Виклад матеріалу у книзі структуровано відповідно до основних етапів політичної історії України: розвиток Коломиї вивчається від князівської епохи (часу виникнення міста) до середини ХІХ сторіччя, «Весни народів», яка кардинально змінила те культурне обличчя міста, що органічно формувалося протягом століть.

Книжка містить понад 20 взаємопов’язаних мінілекцій, наприклад «Соляна квадриґа»: перші не-місцеві у Коломиї», «Коломийська хронологічна легенда», «Звідки пішла була Коломия і що вона означає?» та інші.

Орієнтовний час готовності тиражу 30 серпня 2023 року.

Як писала “Галка” раніше, Discursus заснували на Косівщині (село Брустурів) у 2013 році Василь Карп’юк та Ярослав Голодюк. Раніше вони вже друкували оригінальною мовою “Тіни забутих предків” Михайло Коцюбинський та “Довбуша” Гната Хоткевича, повість “Камінна душа” за виданням 1911 року.

Довідково: Іван Монолатій — український історик, почесний краєзнавець України. Кандидат історичних наук, доктор політичних наук, професор, почесний громадянин міста Коломиї, академік Академії наук вищої школи України, дійсний член Наукового Товариства імені Шевченка.