«Я побував в окупації і нікому цього не бажаю»: Прикарпатський мінометник “Халк” розповідає свою історію (ФОТОФАКТ)

Автор: Соня Грейда

06 Сер, 2023 09:37

Поділитись публікацією
«Я побував в окупації і нікому цього не бажаю»: Прикарпатський мінометник “Халк” розповідає свою історію (ФОТОФАКТ)

«Халк» родом з правобережної Херсонщини і встиг побувати в окупації на самому початку війни. Приїхавши на Франківщину, де живуть його родичі, він одразу пішов у військкомат і був направлений у Верховинський батальйон.

Про це пише Галка з посиланням на 102 окрему бригаду Сил територіальної оборони ЗСУ Івано-Франківщини.

Герой мультфільмів «Халк» зараз для бійця символізує український народ – зазвичай ми мирні та добрі, але коли нас розізлити – ми стаємо сильні та дуже небезпечні, каже військовий мінометного підрозділу Верховинського батальйону 102 бригади ТрО.

 Хлопець каже, що ледве вирвався з окупації – для цього йому прийшлось проїхати майже 70 ворожих блок-постів і постійно обманювати їх, відповідаючи, що їде в сусіднє село. 

“Коли на Херсонщину зайшли ворожі війська, вони в моєму селі не жили, але часто приїжджали сюди, бачив багато їх броньованої техніки і навіть таємно передавав нашим координати. Вони постійно зупиняли мене на блок-постах та перевіряли мій телефон. Ці нелюди закатували та вбили мого хорошого знайомого, який був за Україну”, – пригадує боєць.

Попри те, що територія вже деокупована, село «Халка» знаходиться в зоні ураження ворожої артилерії і зараз постійно обстрілюється з лівого берега Дніпра.
Хлопець вважає, що ті, хто уникають мобілізації, повинні зрозуміти – вони все одно відчують на собі війну рано чи пізно.
 
“Тому треба не ховатись, а готуватись до боротьби з ворогом. Я був в окупації, дивився ворогу в очі і я б нікому не побажав, щоб до їх домівки прийшли ці нелюди”,- згадує боєць.