Як релокований харківський бізнес в Калуші забезпечує робочими місцями понад 100 людей (ФОТО)

Автор: Андрій Макітра

17 Сер, 2023 12:45

Поділитись публікацією
Як релокований харківський бізнес в Калуші забезпечує робочими місцями понад 100 людей (ФОТО)

16 серпня в ході робочої поїздки на Калущину члени міжфракційного депутатського об’єднання з питань внутрішньо переміщених осіб разом з місцевою владою відвідали релоковане підприємство ТОВ «Харківська зовнішньоторговельна фірма «Моторімпекс» у Калуші.

Про це пише “Галка” з місця події.

Компанія “Моторімпекс” займається промисловою гідравлікою з 2004 року, а загалом веде свою діяльність з 1993 року.

“Ми імпортуємо гідравлічні компоненти. Проєктуємо та виробляємо гідравлічні системи, елементи, гідроблоки. Все те, що ми робимо, пов’язане з гідравлікою, але це різні продукти та різні ринки збуту”, – розповів керівник “Моторімпекс” Артем Нескорожений.

На початку повномасштабного вторгнення «Моторімпекс» релоковувався до партнерів в Дніпро. Вже у березні 2022 року підприємство розпочало релокацію на Прикарпатті, орендуючи приміщення в Калуші. Мінекономіки та “Укрпошта” допомагали з транспортуванням продукції та обладнання. Вже у вересні 2022 року компанія запустила своє перше виробництво у Калуші.

Загалом у компанії працює понад 100 людей. Серед них, як переселенці, так і місцеві жителі.

“Ми релокували близько 30 сімей з працівниками до Калуша. Сьогодні ми знаходимося на нашому другому просторі, який до кінця року наповниться обладнанням. З початку наступного року ми вже вироблятимемо новий продукт. На цьому об’єкті буде виробництво гідравлічних циліндрів.

Я сподіваюсь, що нам це вдасться і ми створимо додатково ще 25 робочих місць для місцевих мешканців”, – зазначив Артем Нескорожений.

Керівник додав, що 10% їхніх працівників добровільно мобілізувалися на фронт у перші тижні повномасштабного вторгнення. Компанія взяла на себе зобов’язання виплачувати їм зарплатню і зберігає за ними місце роботи.