У Франківській міській лікарні відкрили два нові блоки (ФОТО)

Автор: Соня Грейда

21 Сер, 2023 20:49

Поділитись публікацією
У Франківській міській лікарні відкрили два нові блоки (ФОТО)

У Центральній міській клінічній лікарні відкрили одразу два блоки відділень: цивільної реабілітації та палати інтенсивної терапії кардіології. Це палати, куди потрапляють пацієнти одразу після оперативного втручання для стабілізації хворого. Тут є цілодобовий нагляд лікаря, медсестри.

Про це пише Галка з посиланням на міського голову Руслана Марцінківа.

«У нашій лікарні проводять операції на серці, стентування вже давно проводимо. Тому ми вибудовуємо такий ланцюжок: привезти потерпілого, через кілька хвилин він має бути в операційній, його оперують, і після його з відділення інтернаційних методів переводимо в кардіологічне відділення, якраз в палату інтенсивної терапії. Там лежать важкі хворі після операцій, їм надають допомогу, а потім переводять у звичайну палату. Опісля – реабілітація», – розповідає в.о. директора Центральної міської клінічної лікарні Володимир Вовчук. 

Раніше таких окремих оснащених палат не було, тому лікарі пробували надавати цю допомогу у звичайних умовах, але це не те. Виділили ці палати, щоб оснастити їх спеціальним обладнанням, апаратурою з киснем, моніторами, усім необхідним, щоб надавати інтенсивну терапію.