Франківського офіцера Нацгвардії, який побив солдата, відправили у дисбат

Автор: Соня Грейда

11 Вер, 2023 14:14

Поділитись публікацією
Франківського офіцера Нацгвардії, який побив солдата, відправили у дисбат

Офіцер Національної гвардії Андрій Ярема відбуватиме покарання за побиття підлеглого у дисциплінарному батальйоні військовослужбовців протягом півтора року.

Про це пише Галка з посиланням на Курс.

У суді офіцер повністю визнав свою вину. Розповів, що наказав підлеглому прибирати територію. Однак той відмовився, і між ними виникла суперечка та розмова на підвищених тонах.

«Будучи на емоціях, обвинувачений наніс потерпілому 3-4 удари в грудну клітку та штовхнув на стіл. Обвинувачений у вчиненому щиро розкаявся, зазначив, що шкодує за вчиненим, просив суд суворо його не карати», – йдеться у вироку.

При винесенні вироку серед іншого суд врахував, що обвинувачений відшкодував потерпілому шкоду, а також те, що потерпілий солдат просив суворо не карати свого кривдника.

Суд визнав нацгвардійця винним за статтею про перевищення військовослужбовцем влади чи службових повноважень, вчинені в умовах воєнного стану та призначив йому покарання у виді одного року шести місяців тримання у дисциплінарному батальйоні військовослужбовців.

Нагадаємо, раніше працівники ДБР розпочали розслідування за фактом побиття строковика однієї з частин Нацгвардії на Франківщині цим офіцером. Тоді виявилося, що Андрій Ярема неодноразово знущався з підлеглих.