У Прикарпатському університеті відкрили “дитячу кімнату” для малечі викладачів та студентів (ФОТО)

Автор: Андрій Макітра

19 Вер, 2023 15:14

Поділитись публікацією
У Прикарпатському університеті відкрили “дитячу кімнату” для малечі викладачів та студентів (ФОТО)

18 вересня у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника відкрили навчальну лабораторію “Центр освіти і піклування для дітей раннього і дошкільного віку”. Працівники університету та студенти зможуть залишити своїх дітей у центрі, допоки самі проводитимуть навчальні заняття або навчатимуться.

Про це пише “Галка” з посиланням на сайт Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

За словами ректора Прикарпатського університету, професора Ігоря Цепенди в університеті існувала потреба допомогти викладачам і студентам в забезпеченні побутових умов роботи та навчання, тож керівництво спільно зі студентським, профспілковим комітетами, а також з викладачами і працівниками прийняли рішення створити дитячий центр дозвілля і розвитку, який би слугував для дітей освітян університету.

“Нами було обрано методику Mr.Leader, яка дозволяє гармонійно співіснувати різним віковим групам і в той час, надавати їм знання та сприяти розвитку. Переконаний, що такий цікавий експеримент буде набирати нових прихильників і ми будемо мати можливість ділитися з ними своїм досвідом, а найголовніше створювати сприятливі та новітні умови для наших викладачів, студентів та працівників університету”, – розповів Ігор Цепенда.

Директорка “Центру освіти і піклування про дітей раннього і дошкільного віку” Людмила Мацук зазначила, що це унікальна можливість залишати своїх діток під опікою на час проведення навчальних занять.

“У перспективі у нас є багато нових ідей, заходів, які будемо проводити у Центрі. З дітьми будуть займатися студенти кафедри теорії та методики дошкільної і спеціальної освіти за унікальними методиками програми Mr.Leader, затвердженою МОН України. Вони набуватимуть практичних умінь та навичок в роботі з дітьми раннього та дошкільного віку”, – розповіла Людмила Мацук.

На цей час до Центру освіти і піклування заявлено 23 дитини. У перспективі керівництво центру планує долучити до роботи з дітьми й студентів інших кафедр університету для проходження виробничої практики і тим самим, удосконалювати практичні вміння та навички в роботі з дітьми.

Довідково: Система Mr.Leader схвалена Міністерством освіти і науки України для використання в закладах дошкільної освіти. Система включає покрокову інструкцію для дорослих щодо якісного піклування та освіти дітей раннього та дошкільного віку, та з додатковими матеріалами безпосередньо для дітей.

Фото: сайт ПНУ ім. В. Стефаника.

Читайте також: Прикарпатський національний університет й ряд ліцеїв отримали листи про замінування (ОНОВЛЕНО)

Теги: