“Ця медаль – пошана і повага за життя, але було б важливіше, якби моя дитина була жива”,- у Франківську посмертно нагородили прикарпатських захисників (ФОТО)

Автор: Соня Грейда

03 Жов, 2023 16:06

Поділитись публікацією
“Ця медаль – пошана і повага за життя, але було б важливіше, якби моя дитина була жива”,- у Франківську посмертно нагородили прикарпатських захисників (ФОТО)

Третього жовтня у стінах Івано-Франківської обласної військової адміністрації посмертно нагороджували прикарпатських захисників та захисниць. Рідним героїв вручали ордени Богдана Хмельницького III та І ступеня, «За мужність» III ступеня,  медалями «За військову службу Україні» та «Захиснику Вітчизни», нагрудними знаками «За бойову звитягу» та «За заслуги перед Прикарпаттям».

Про це Галка пише з місця події.

Указами Президента України за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі посмертно нагороджено військовослужбовців Збройних Сил України:
 
орденом Богдана Хмельницького III ступеня Мельничука Анатолія Івановича;

орденом «За мужність» III ступеня Дідушка Віктора Андрійовича, Джиджору Дмитра Павловича, Тацяка Степана Івановича, Тужиляка Юрія Мироновича, Цуканова Володимира Володимировича
та Тельку Володимира Володимировича;

орденом «За мужність» І ступеня та медаллю «За військову службу Україні» Рибчука Володимира Лук’яновича;

медаллю «Захиснику Вітчизни» Панька Анатолія Володимировича.

Наказом командира 102 окремої бригади ТРО посмертно нагородили почесним нагрудним знаком командира 102 окремої бригади «За бойову звитягу» Тряско Марʼяну Василівну.
 
“24 вересня 2022 року Мар’янки не стало у Запорізькій області, неподалік Гуляйполя. Загинула на бойовому завданні. Вона казала, що хоче, аби її діти змогли повернутися в вільну країну, за тим вона й пішла на передову. Ця медаль означає для мене пошану, повагу та заслугу за покладене доньчине життя, але було б важливіше, якби моя дитина була жива”,- ділиться мама Мар’яни, Анастасія Миколаївна.
 
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На війні загинула прикарпатка “Квітка”, яка повернулася з Італії, аби захищати Україну

Наказом командувача Національної гвардії України посмертно надано чергове військове звання – капітан, старшому лейтенанту Лашті Дмитру Романовичу.


Розпорядженням Івано-Франківської ОДА та Івано-Франківської обласної ради за сумлінну службу у ЗСУ, вірність військовій присязі, особисту мужність, самовіддані дії, посмертно нагороджено відзнакою Івано-Франківської ОДА та Івано-Франківської обласної ради медаллю «За заслуги перед Прикарпаттям» Суботяка Ігоря Івановича.

“Нещодавно ми відзначали день захисників і захисниць, відповідно сьогодні в стінах військові адміністрації ми передаємо родинам наших героїв нагороди. Ми постійно запрошуємо до нас матерів, батьків, дружини, дітей, проводимо різноманітні заходи, щоб підтримати людей і вони розуміли, що вони не самі”,- розповіла очільниця ОВА Світлана Онищук.