“Це ж чиясь близька людина”: переселенка Надія про те, чому плете у Франківську маскувальні костюми для ЗСУ (ФОТО)

Автор: Жанна Головенко

12 Жов, 2023 15:59

Поділитись публікацією
“Це ж чиясь близька людина”: переселенка Надія про те, чому плете у Франківську  маскувальні костюми для ЗСУ (ФОТО)

Ініціатива “Замаскуй воїна” діє з перших днів повномасштабної війни. За цей час волонтери виготовили та передали на фронт понад 900 “чугайстриків” для ЗСУ. 

“Чугайстрик” — це маскувальний костюм, який робить військових “на вилазці” непомітними як для ворожого ока, так і для дронів, пише Галка

Засновниця проєкту Людмила Лучин переконана, що волонтерство — справа завзятих. На її думку, праця на перемогу згуртовує насамперед свідомих і сильних українців:

“Це люди, які точно знають, що і для чого вони роблять, навіть якщо у їхніх рідних немає потреби в костюмах”, — каже Людмила. 

Власне такою логікою й керується Надія Міндабаєва. Жінка переїхала до Франківська з Полтави. Вже понад рік проживає тут з донькою і сином, поки батько дітей воює на фронті. Чоловікові Надії маскувальний костюм непотрібний, бо він служить командиром підрозділу, але волонтерка щодня плете “чугайстрики” для розвідників і снайперів:

“Моя мотивація проста: я знаю, що це маскування вбереже комусь життя, такому ж коханому, як наш татко. Це ж чиясь близька людина! І донька це розуміє, вона у нас теж волонтерить, навіть  отримала відзнаку від колишнього міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського”, — пояснює Надія. 

Більше про “чугайстриків” читайте у статті: “Захистити захисників”: як волонтери плетуть для ЗСУ (ФОТО)