У жовтні франківські волонтери передали на фронт 60 “чугайстриків” і 200 каверів: починають плести зимові костюми (ФОТО)

Автор: Жанна Головенко

03 Лис, 2023 15:07

Поділитись публікацією
У жовтні франківські волонтери передали на фронт 60 “чугайстриків” і 200 каверів: починають плести зимові костюми (ФОТО)

Волонтери ініціативи “Замаскуй воїна” передали на фронт останню партію осінніх маскувальних костюмів і вже беруть плести зимові. Попит на них великий, тому треба багато тканини. 

Про це пише Галка з посиланням на сторінку “Замаскуй воїна”.

За жовтень місця волонтерська ініціатива “Замаскуй воїна” відправила на фронт близько 60 комплектів маскувальних костюмів і понад 200 штук каверів. 

Організатори вже закупили матеріали для зимових маскувальних костюмів. Спеціально для купівлі білих тканин та ниток, відкрили “банку” на 6 400 гривень та згодом зібрали необхідну суму. Додали також благодійний внесок у розмірі 4 000 гривень від ліцею імені Пулюя і кошти, що залишилася зі збору на синьо-жовтого “переможного чугайстрика”.

До слова, святковий костюм волонтери вже доплітають: 

“Долучайтеся, хто ще не встиг, бо то є дуже символічно, щоб кожен охочий зміг долучитися до його створення”, — зазначає засновниця проєкту Людмила Лучин. 

За її словами, на один маскувальний костюм йде близько 7 метрів тканини, а вартість одного метру — 100 гривень. 

“Рахуйте самі. Треба буде ще. Тому що ці костюми дуже функціональні й минулого року мали величезний попит”, — пише Лучин. 

Організаторка також додала, що наразі до їхнього проєкту залучені приблизно 300 активних волонтерів і подякувала їм за небайдужість: 

“Ми вдячні за кожну найменшу допомогу! Ви для нас дуже цінні! З вами легше наближати ПЕРЕМОГУ. Пам’ятайте, що немає маленької допомоги, бо кожен пучок, кожна випорена ниточка, кожна гривня, кожне добре слово сказане один одному є дуже цінні”, — звертається до небайдужих засновниця проєкту “Замаскуй воїна” Людмила Лучин. 
 

 

 

Читайте також: “Захистити захисників”: як волонтери центру Замаскуй воїна плетуть “чугайстрики” для ЗСУ (ФОТО)