Їжа має бути смачною, і це можливо: у Франківську говорили про реформу шкільного харчування (ФОТО)

Автор: Андрій Макітра

16 Лис, 2023 13:03

Поділитись публікацією
Їжа має бути смачною, і це можливо: у Франківську говорили про реформу шкільного харчування (ФОТО)

16 листопада в Університеті Короля Данила проходить регіональний форум “Реформа шкільного харчування: змін, досягнень та викликів”. Йдеться про направлення коштів з державних бюджетів та реалізацію стратегії місцевими громадами.

Про це пише «Галка» з місця події.

Головною метою заходу є консолідувати зусилля всіх органів центральної виконавчої влади, місцевої влади та освітянської спільноти. 

За словами організаторів, все це – задля реалізації другого етапу реформи шкільного харчування, а саме для виконання усіх заходів, які передбачені стратегією реформи системи шкільного харчування на 2023-2027 роки. 

На форумі присутні голови територіальних громад, керівники деяких навчальних закладів та керівництво ОВА.

За словами голова Івано-Франківської ОВА Світлани Онищук, реформа є важливим завданням, яким повинні опікуватися як центральна влада, так і, особливо – органи місцевого самоврядування.

“Це питання правильного поділу бюджетних коштів. Спрямування на те, що є сьогодні важливим. Йдеться про військових, безпеку в освітніх закладах та якісне збалансоване харчування для дітей. Їжа має бути смачною, і це можливо”, – зазначила Онищук.

За словами очільниці ОВА, з обласного бюджету виділяються кошти на зміну та модернізацію “харчоблоків” у школах, щоб покращити якість їжі. А також держава направить субвенцію для місцевих бюджетів в кожній області України для впровадження реформи.

Директор департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської ОВА Віктор Кімакович зазначив, що органи місцевого самоврядування повинні зробити низку певних змін. Які пов’язані не тільки з пропагандою здорового харчування серед дітей та батьків, а також з реформою інфраструктури.

“Ми можемо говорити багато, але нам потрібно готувати здорову їжу. Тому передбачені кошти з бюджету на модернізацію харчоблоків”, – розповів Віктор Кімакович.