“Врожай Перемоги”: на Прикарпатті запрацював Центр розвитку фермерства

Автор: Андрій Макітра

17 Лис, 2023 20:55

Поділитись публікацією
“Врожай Перемоги”: на Прикарпатті запрацював Центр розвитку фермерства

У восьми областях України запрацював Центр розвитку фермерства «Врожай Перемоги». За словами аграріїв, завданням Центру є підвищення стійкості та ефективності фермерського бізнесу в умовах часткового руйнування та трансформації аграрного сектору України.

Про це пише Галка з посиланням на пресслужбу Калуської міської ради.

Звернутися за допомогою до Центру може малий та середній фермерський бізнес, що працює в Івано-Франківській, Вінницькій, Тернопільській, Львівській, Рівненській, Хмельницькій, Чернівецькій та Черкаській областях.

У Центрі консультують за такими напрямками:

  • 1. Сільськогосподарське виробництво (плодоовочевий напрямок): підготовка грунту, підбір сортів та гібридів, система живлення, система захисту та допомога у пошуку допоміжних продуктів, нішеві культури.
  • 2. Плодово-овочева переробка- післязбиральна доробка, організація переробки, сертифікація, HACCP.
  • 3. Інноваційні технології у плодоовочівництві – точне землеробство, діджиталізація, системи зрошення, вертикальне вирощування.
  • 4. Стале сільське господарство – способи екологічно-безпечного ведення сільського господарства, зменшення карбонового сліду у рослинництві, органічне сільське господарство.
  • 5. Управління бізнесом – стратегія, бізнес-план, оподаткування, управління фінансами, юридичні питання.
  • 6. Маркетинг та продажі – маркетингова стратегія, гуртовий та роздрібний продаж, HoReCa, farm to fork, реклама, SMM.
  • 7. Фінанси – залучення грантів, кредитів, інвестицій.

Учасники, що мають життєздатні ідеї для проєкту, отримають можливість консультаційного супроводу експертів ЦРФ «Врожай Перемоги» для розроблення власної грантової заявки.

Довідково: Усі деталі можна дізнатися під час реєстрації за посиланням: https://bit.ly/grant-training

Упродовж листопада-грудня команда Центру планує більш детально розповісти про вирощування нішевих культур та поділитися іншими можливостями для фермерів. Зокрема, експерти Центру проведуть вебінари, присвячені вирощуванню спаржі, люфи, лікарських трав та енергетичних культур.