До дня ЗСУ група компаній AST передала Богородчанській громаді 700 тисяч гривень на закупівлю дронів для фронту

06 Гру, 2023 19:01

Поділитись публікацією
До дня ЗСУ група компаній AST передала Богородчанській громаді 700 тисяч гривень на закупівлю дронів для фронту

З нагоди Дня Збройних Сил України та Дня волонтера, представники агрокомпаній «Акріс Захід» та «Акрітера Агро» – Михайло Нечипорук та Дмитро Медведков, передали Богородчанському селищному голові Ростиславу Зарембі символічний чек на суму в 700 тисяч гривень. Ці гроші будуть направлені на виготовлення FPV-дронів камікадзе для фронту. 

Читайте також: Відбивав штурм росіян: на Богородчанщині попрощаються із полеглим бійцем Ігорем Стефураком

Представники Богородчанської громади зауважили про актуальність перенаправлення коштів із соціального проєкту для святкування Дня Святого Миколая на потреби фронту. В групі компаній АST, до якої входять «Акріс Захід» та «Акрітера Агро», вирішили, що виділять додаткові кошти для підтримки й наших воїнів і дітей. Таким чином, було забезпечено подарунки для дітей громади, а воїни отримають необхідні дрони для ефективної боротьби із ворогом.

«Більше ніж 600 мешканців Богородчанської громади сьогодні воюють. Коли виникла ініціатива передати на фронт партію дронів – звернулись до наших надійних партнерів: агрокомпаній «Акріс Захід» та «Акрітера Агро», які з 2021 року обробляють близько 4,5 тис. га полів на території нашої громади. І не помилились – завдяки внеску групи компаній АSТ фронт отримає близько 45 ударних пташок» – розказав заступник селищного голови Дмитро Карабет.

«Ми – соціально відповідальний бізнес, який дбає про комплексну підтримку та розвиток громад у регіонах присутності компанії. Зокрема група компаній AST постійно реалізує численні благодійні, соціальні, екологічні, культурні, медичні, інфраструктурні проєкти. Всі подібні проєкти спрямовані лише на покращення якості життя людей», – додав керівник відділу землевпорядкування кластера Захід Олег Сомюк.

Група компаній AST від початку війни бере активну участь у підтримці Збройних сил України. Віддано допомагає силам ЗСУ – спрямувавши допомоги на понад 42 млн гривень і ця підтримка не зупиняється. Окрім того, в межах програми соціального партнерства «AST-ГРОМАДА» фінансується  ремонт шкіл, лікарень, закладів освіти, об’єктів культури та спорту, укриттів. За 2023 рік реалізовано понад 100 проєктів розвитку громад на суму понад 9 млн гривень.

ДОВІДКОВО:

Група компаній «AST» – сучасний український агровиробник, який успішно працює на аграрному ринку з 1996 року.

Компанія є однією з найбільших виробників високоякісної сої в Україні та ЄС, а також входить в топ провідних агрохолдингів за обсягами виробництва сої та кукурудзи.

AST оперує як товаровиробник на земельному банку обсягом 150 тисяч гектарів у 8 областях України: Львівській, Тернопільській, Івано-Франківській, Хмельницькій, Київській, Житомирській, Чернігівській та Рівненській.

В управлінні компанії 6 розвинутих елеваторних комплексів.