“SuperCam був знищений саме моїм пострілом”: зенітник коломийської “десятки” про бойові досягнення на Сході

Автор: Андрій Макітра

08 Січ, 2024 18:15

Поділитись публікацією
“SuperCam був знищений саме моїм пострілом”: зенітник коломийської “десятки” про бойові досягнення на Сході

Воїни-зенітники з батареї «Дика качка» окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс» ведуть бої на Донеччині. Воїни-зенітники відіграють важливу роль у забезпеченні повітряної безпеки України.

Про свою службу на зенітній установці кореспондентці “АрміяInform” розповів головний сержант взводу Антон, пише “Галка”.

«Наш розрахунок працює на Донеччині. День починається з того, що ми виїжджаємо на вогневу позицію, маскуємо нашу зенітну установку та усі починаємо вести спостереження за повітряним простором», — розповідає він.

За словами головного сержанта, коли підрозділ виявляє ціль, яка знаходиться у зоні ураження, то водій одразу сідає та виїжджає на сектор, звідки «Дика качка» буде знищувати ворожу повітряну ціль. В цей час екіпаж займає своє місце за зенітною установкою.

Антон каже, що по тактико-технічним характеристикам, їхня ЗУ-шка працює на дальність два кілометри та півтора кілометри у висоту.

«Якщо повітряний об’єкт противника знаходиться на такій дистанції, тоді ми спокійно можемо його знищити. Втім, якщо це БПЛА типу Ланцет, Zala та інші і вони змінюють дистанцію або маневрують, то тоді ми виходимо на своїх побратимів, які працюють з переносними зенітно-ракетними комплексами і тоді вже вони знищують повітряну ціль», — пояснює він.

У батареї «Дика качка» Антон уже майже рік і зовсім нещодавно своїм влучним пострілом зенітник знищив ворожий БПЛА SuperCam.

«Це теж сталося на Донеччині, адже усім відомо, що найважчі бої відбуваються саме тут. У нас в розрахунку працює від п’яти до шести осіб. Звісно, ми маємо багато уражень, але той SuperCam був знищений саме моїм пострілом і цим я особливо пишаюсь», — поділився головний сержант.

*Фото. Ольга Вікарчук – Кореспондент АрміяInform.

Читайте також: "Армія для мене це завжди було оплачуване хобі": командир "Зеник" із Прикарпаття про службу (ВІДЕО)