На Прикарпатті заочно до 15 років в’язниці засудили українців, які перейшли на бік рф

Автор: Жанна Головенко

12 Січ, 2024 16:13

Поділитись публікацією
На Прикарпатті заочно до 15 років в’язниці засудили українців, які перейшли на бік рф

Івано-Франківський суд виніс заочні вироки бойовику так званої “днр” та “дільничному” окупаційної поліції Запорізької області. 

Про це пише “Галка” з посиланням на Управління СБ України в Івано-Франківській області.

Зокрема, у суді підтвердили висновки слідчих щодо державної зради 24-річного мешканця Донецька, який у 2019 році вступив на службу до незаконних збройних формувань т.зв. “днр”.

Після зарахування на службу до військ окупантів він отримав посаду старшого навідника батареї гаубичного самохідно-артилерійського дивізіону та військове звання єфрейтора.
 
На даний час чоловік продовжує воювати проти Сил оборони України на Бахмутському напрямку на посаді командира артилерійської установки у званні молодшого сержанта.
 
Його заочно засудили до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Крім того, за матеріалами СБУ вирок отримав мешканець Василівського району Запорізької області, який у квітні 2022 року вступив на службу до незаконної поліції, створеної на тимчасово окупованій території.
 
Як встановила СБУ, зрадник добровільно обійняв посаду “дільничного поліцейського Великобілозерського районного відділу внутрішніх справ росії в Запорізькій області”.
 
При цьому, він знімався у пропагандистських відеосюжетах і брав участь у публічних заходах, організованих окупаційною владою.
 
За державну зраду та колабораційну діяльність його засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.