Гринкевич та його спільники отримали нові підозри від ДБР (ФОТО)

Автор: Андрій Макітра

17 Січ, 2024 13:05

Поділитись публікацією
Гринкевич та його спільники отримали нові підозри від ДБР (ФОТО)

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру п’ятьом учасникам схем із закупівлі одягу та білизни для ЗСУ. Оборудки пов’язані одним з найбільших постачальників Міноборони, львівським бізнесменом Ігорем Гринкевичом.

Про це пише Галка з посиланням на пресслужбу ДБР.

П’яти членам махінацій із закупівлями Міноборони повідомили про підозру. Йдеться про (ч. 5 ст. 190, ч. 1,2 ст. 255 КК України). Це створення та участь у злочинній організації та у заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайство), вчиненому в умовах воєнного стану, в особливо великих розмірах, злочинною організацією.

Підозрюваних затримали. Їх можуть ув’язнити, в якості запобіжного заходу. Стаття передбачає до 12 років в’язниці з конфіскацією майна.

Слідчі ДБР встановлюють всіх осіб причетних до махінацій. Зокрема, слідчі перевіряють інформацію відносно посадовців Міністерства оборони України.

Галка писала, що одного з найбільших постачальників Міноборони бізнесмена Ігоря Гринкевича підозрюють у схемах із закупівлею одягу та білизни для ЗСУ. Кілька місяців тому ДБР відкрило кримінальне провадження за фактом оборудок. Компанії львівського бізнесмена виграли 23 тендери на постачання Міністерству оборони одягу на понад 1,5 млрд грн. 29 грудня ДБР повідомило, що затримало Гринкевича. За словами правоохоронців, той пропонував співробітнику ДБР хабар у розмірі пів мільйона доларів США.

Правоохоронці виявили повне невиконання 6 контрактів. Щонайменше за 7 договорами підприємства з орбіти Гринкевича поставили товар на склади військових частин лише у невеликій кількості, але отримали державні кошти за повне виконання зобов’язань.

30 грудня Ігорю Гринкевичу повідомили про підозру за ч. 3 ст. 369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внести заставу в розмірі 429 мільйонів 440 тисяч гривень.

За попередніми оцінками ДБР, сума завданих державі збитків може сягати понад один мільярд гривень.

9 січня стало відомо, що Міністерство оборони України ухвалило рішення розірвати усі договори, укладені з компаніями, які пов’язані з Ігорем Гринкевичем.

До слова, заснована львівським бізнесменом Гринкевичем фірма “Львівський будівельний холдинг” на замовлення УКБ проєктувала головний франківський довгобуд – міст на Пасічну.

Увагу до Ігоря Гринкевича та його родини привернули публікації блогера Ігора Лаченкова.

Читайте також: Міноборони розриває контракти з бізнесменом Гринкевичем, якого підозрюють у розкраданні понад мільярда гривень на закупівлях одягу ЗСУ