Сестри школярки з Франківська в’яжуть іграшки та збирають гроші на ЗСУ (ВІДЕО)

Автор: Андрій Макітра

17 Січ, 2024 17:15

Поділитись публікацією
Сестри школярки з Франківська в’яжуть іграшки та збирають гроші на ЗСУ (ВІДЕО)

Школярки Вікторія та Ірина Шумахери допомагають військовим від початку великої війни. Батько дівчат пішов добровольцем на фронт, а мама почала шити плитоноски. Сестри створюють та продають оригінальні іграшки. Виручені гроші спрямовують на потреби ЗСУ.

Про це пише Галка з посиланням на ОТБ “Галичина”.

Школярки навчилися в’язати самі. Свої вироби продають у соцмережах та на благодійних ярмарках. Дівчата вже допомогли закрити декілька волонтерських зборів.

“Від хлопців прийшла звістка, що їм буде потрібно відремонтувати автомобіль. Ми вирішили допомогти їм з цим питанням. Відремонтували автомобіль на частину суми. Іншу частину суми, ми ще дозбирали та купили кевларовий шолом для нашого тата”, – розповіла юна волонтерка Вікторія Шумахер.

Зараз у дівчат нова ціль – забезпечити воїнів турнікетами. Тепер на ціннику до іграшки завжди пишуть, скільки кровоспинних джгутів можуть придбати за виручені кошти.

Дівчат підтримує їх мама. Вона пишається доньками, адже вони волонтерять від початку великої війни.

“Треба мати терпіння і бажання. Багато хто допомагав у перший рік. Пізніше людей ставало менше. Найперше ми шили труси. Пізніше знайомі покликали шити плитоноски, розгрузки, аптечки”, – розповіла мама волонтерка Валентина Шумахер.

Дівчата також в’яжуть різноманітні аксесуари для військових. Зокрема, шкарпетки зі солодощами.

“Завжди стараємося, щось класти у шкарпетки. Етикетки також пишемо з розміром ноги і побажаннями”, – додала Вікторія.