Паркування біля Ратуші залишається платним (УХВАЛА СУДУ)

Автор: Вадим Войтик

17 Лют, 2024 13:50

Поділитись публікацією
Паркування біля Ратуші залишається платним (УХВАЛА СУДУ)

Івано-Франківський окружний адміністративний суд 15 лютого зупинив рішення виконкому про встановлення плати за паркування у першій паркувальній зоні у розмірі 0 гривень до вирішення справи про оскарження цього рішення по суті. 

Текст ухвали судді Остап’юка С.В. є в розпорядженні “Галки”.

“Подана заява про забезпечення позову, мотивована тим, що протиправними діями відповідача (виконкому, – ред.), що виражається у зловживанні ним своїми повноваженнями, недотриманні норм чинного законодавства та безпідставному скасуванні економічно обґрунтованих тарифів для паркування, що унеможливлює здійснення господарської діяльності фізичною особою-підприємцем Сочавською Уляною Петрівною”, – йдеться в ухвалі.

На думку суду на даний час існує очевидна небезпека заподіяння шкоди правам та інтересам підприємиці до ухвалення рішення в адміністративній справі, у зв`язку з чим для відновлення прав та інтересів позивача необхідно буде докласти значних зусиль та витрат.

Задля збереження існуючого стану до розгляду справи по суті, суд вважає за доцільне зупинити дію
рішення Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради «Про внесення змін у рішення виконавчого комітету міської ради від 20.12.2018 за № 1432» за № 156 від 02.02.2024 до набрання законної сили судовим рішенням у справі за позовом про оскарження цього рішення.

Суд зазначає, що ухвала, якою вживаються заходи забезпечення позову жодним чином не встановлює законність чи протиправність оскаржуваного рішення.

Як писала “Галка”, на початку лютого виконавчий комітет встановив тариф у нуль гривень на паркування у першій паркувальній зоні. Йдеться про площу Ринок і вулиці Олени Степанів та Старозамкову.

Причиною такого рішення вочевидь стала судова тяганина між підприємицею Уляною Сочавською та виконавчим комітетом міської ради, який має намір передати обслуговування паркування біля Ратуші комунальному підприємству “Сервіс паркування“.

Читайте також: “Якщо беруть гроші — дзвоніть в поліцію”: в управлінні транспорту Івано-Франківська підтвердили, що паркування біля ратуші абсолютно безплатне (ОНОВЛЕНО)