“Мій Маріуполь та світ довкола”: в Івано-Франківську відкрили виставку військового з Коломиї (ФОТО)

Автор: Іра Блаженко

20 Бер, 2024 09:42

Поділитись публікацією
“Мій Маріуполь та світ довкола”: в Івано-Франківську відкрили виставку військового з Коломиї (ФОТО)

В Івано-Франківську відкрили фотовиставку військовослужбовця ЗСУ Мирослава Кобилянського “Мій Маріуполь та світ довкола”.

Про це пише “Галка”.

Мирослав Кобилянський родом із Коломиї. До Маріуполя потрапив у 2015 році, беручи участь в Антитерористичній операції на території Донецької області, а відтак – Операції Обʼєднаних Сил. Там він захопився аерофотозйомкою. Світлини, що представлені на виставці є частиною всіх робіт, які зібрані у фотокнизі “Мій Маріуполь і світ довкола”. Це фотоетюди із мирного Маріуполя: морські пейзажи, фото архітектури міста, втрачені туристичні об’єкти. Останню роботу Мирослав зробив перед початком повномасштабного вторгнення: 20 лютого. Книжка із фотороботами Мирослава вийшла вже у 34 країнах. Зараз Мирослав продовжує службу у лавах ЗСУ.

Для відвідувачів виставки співав вокальний колектив “Я – Маріуполь”. Після відкриття була демонстрація оскароносного фільму “20 днів у Маріуполі”.

Євген Тузов був комендантом великого сховища в Маріуполі з якого Мстислав Чернов додав кілька кадрів у фільм. Зокрема, у фільмі є кілька кадрів й Євгена. Чоловік є організатором благодійних показів фільму “20 днів в Маріуполі” по всій Україні.

“Ця виставка і демонстрація фільму продемонструє як виглядав Маріуполь до вторгнення росії і як він вже ніколи не буде виглядати. Мабуть, він буде відновлений, виглядати буде інакше, але вже того, що було – не було ніколи. Я хотів, щоб на контрасті з фільмом, ви побачили, яке це було красиве місто”, — каже Євген Тузов.

Виставка “Мій Маріуполь та світ довкола” триватиме ще два тижні, до 2 квітня, у Центрі сучасного мистецтва, площа Ринок, 4А.