На Запоріжжі загинув 59-річний доброволець з Рогатинщини Володимир Андрусів (ФОТО)

Автор: Жанна Головенко

25 Бер, 2024 08:58

Поділитись публікацією
На Запоріжжі загинув 59-річний доброволець з Рогатинщини Володимир Андрусів (ФОТО)
22 березня в бою з російськими окупантами на околицях Гуляйполя загинув 59-річний сержант Володимир Андрусів, родом з Прикарпаття.
 
Про це пише “Галка” з посиланням на допис Рогатинської міськради. 
 
З розповідей рідних відомо, що Володимир Васильович Андрусів народився 12 лютого 1965 року у селі Верхня Липиця на Рогатинщині. Закінчив школу у рідному селі, згодом продовжив здобувати освіту в Бурштинському ДОСААФ.
 
Чотири роки проходить військову службу в армії та робить свої перші професійні кроки у Франківській філії “Карпатвибухпром”. Працював бурильником, а паралельно з робочими буднями продовжив здобувати вищу освіту в Київському інституті підвищення кваліфікації. Спершу обіймав посаду гірничого майстра. 33 роки був заступником начальника дільниці №11.
 
У 1988 році Володимир Андрусів одружився. Подружжя мало двох доньок — Світлану та Оксану. Згодом народилося й троє онуків  —  Владислав, Вероніка та Єву.
 
“Як же тішився наш краянин, коли його розумні й успішні доньки стали мамами. Своїх онуків дідусь любив понад усе. Вірив, що стануть вони теж достойними, совісними людьми, тому часто навчав життєвої мудрості. І досі хотів би бачити як ростуть дідусеві крихітки, його головний сенс життя”, — йдеться у повідомленні. 
 
Але російське повномасштабне вторгнення забрало спільні миті. Чоловік розумів: якщо не зупинити наступ ворога, то він прийде до його хати, до його рідних, тому 2 березня 2022-го став до лав Сил ТрО.
 
Старший стрілець-оператор Володимир разом зі своїми побратимами з 1 першого стрілецького відділення 3 стрілецького взводу 3 стрілецької роти боронили Україну на запорізькому напрямку.
 
“Йому було дуже нелегко, але ніколи ні нащо не жалівся. Робив все, щоб ми залишалися в безпеці”, — згадують близькі.
 
22 березня 59-річний Володимир Андрусів поліг в боротьбі з російськими загарбниками під Гуляйполем. 
 
25 березня Рогатинська громада останнє зустріне загиблого захисника. Кортеж з тілом героя приїде о 14:00 годині. На головній площі міста відбудеться поминальна панахида та прощання з загиблим Героєм. Після цього, траурний кортеж попрямує в рідне село Володимира – у Верхню Липицю.