Штурм, поранення, операція на серці: історія воїна Данила з ТЦК Прикарпаття

Автор: Жанна Головенко

10 Кві, 2024 14:15

Поділитись публікацією
Штурм, поранення, операція на серці: історія воїна Данила з ТЦК Прикарпаття

Після важкої операції на серці солдат Данило Л. служить на посаді головного сержанта взводу роти охорони одного з ТЦК Івано-Франківської області.

Про це пише “Галка” з посиланням на допис Івано-Франківського центру комплектування та соціальної підтримки.

Данило навчався у військовому ліцеї та воєнно-морській академії, а коли почалося повномасштабне вторгнення, бувши ще не призивного віку, він добровільно підписав контракт та вступив до лав Збройних Сил України.

Після проходження навчання в “Десні” по розподілу потрапив до 79-ї окремої десантно-штурмової бригади. Підрозділ брав участь у бойових діях в районі населених пунктів Красногорівка, Новомихайлівка та Мар’їнка Донецької області. За час служби на передовій став батьком.
 
Під час одного зі штурмів отримав поранення та втратив свідомість. Згодом з’ясувалося, що у хлопця з’явилися проблеми із клапаном серця.  Воїн переніс важку операцію із заміни клапана, лікувався в Курахово, Покровську, Дніпрі та Одесі.
 
В жовтні 2023 року його перевели на службу за місцем проживання сім’ї. Зараз він обіймає посаду  головного сержанта взводу роти охорони одного з ТЦК Івано-Франківської області.
 
“Це одна з сотень історій військовослужбовців ТЦК. Не “хабарники”, не “ухилянти” і не “родичі генералів”. Справжні герої, які отримали поранення, мають бойовий досвід і з об’єктивних причин не можуть продовжити подальшу службу на передовій. Проте продовжують служити Україні”, — йдеться у дописі.