32-річний особливий українець створює неземні мистецькі творіння

Автор: Турій Роман

29 Кві, 2015 13:25

Поділитись публікацією
32-річний особливий українець створює неземні мистецькі творіння

Круглий сирота з діагнозом ДЦП, 32 річний Нікіта Сторогкоф перетворює звичайні зошити на витвори мистецтва, розмальовуюси їх вражаюими містичними символамиНікіта своїми роботами сколихнув Мережу. Десятки художників і мистецтвознавців почали обговорювати, як допомогти йому з виставкою. Одна з київських галерей вже працює над цим.

«З зошитів сам роблю журнали. Мої роботи містичні. У них я використовую давнє ексклюзивне письмо з Саудівської Аравії. У малюнках є давні шрифти. Писав їх сам, з голови».

«Я хотів звернутися до первісного. Мої малюнки будуть цікаві для науки, релігії, езотерики. Геометричні фігури в роботах розказують, що є і що було. Хочу, щоб люди дивилися на малюнки і позитивно думали».

«Два роки готувався, розробляв ідею. Перші малюнки створив у 26 років. Спочатку малював на стінах у кімнаті, потім обмалював всі стіни на дачі. Малюю скрізь – на лавочці на вулиці, на кухні, в кімнаті. Люди звертають увагу на мене, підходять, запитують, що це таке. Одного разу їм дуже сподобалися мої малюнки і те, як я розказував про арабські букви. У знак вдячності подарували мені арабську купюру. Тепер вона у мене в зошиті з арабськими символами», розповів Нікіта ресурсу polyartgallery.com

Джерело:  polyartgallery.com