Присяжні визнали Трампа винним у фальшуванні документів. Тепер суддя вирішить, чи відправляти його до в’язниці

Автор: Вадим Войтик

31 Тра, 2024 09:24

Поділитись публікацією
Присяжні визнали Трампа винним у фальшуванні документів. Тепер суддя вирішить, чи відправляти його до в’язниці

Журі присяжних у Нью-Йорку винесло обвинувальний вердикт у справі проти Дональда Трампа щодо фальсифікації бізнес-звітності. Політика було визнано винним за всіма 34 епізодами.

За кожним епізодом звинувачення Трампу загрожує до чотирьох років в’язниці. Покарання визначить суддя Хуан Мерчан на спеціальному засіданні, яке відбудеться 11 липня. Навіть якщо Трампа буде відправлено до в’язниці, це не позбавить його права балотуватись на президентських виборах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп виграв всі праймеріз? Байден має шанси перемогти? Американців влаштовує вік кандидатів? – розбір “Галки”

В основі звинувачення — платежі Трампа адвокату Майклу Коену, зроблені 2017 року. Перекази були оформлені як оплата юридичних послуг, але насправді вони покривали витрати Коена на платіж за мовчання порноакторці Стормі Деніелс (справжнє ім’я — Стефані Кліффорд), з якою Трамп зустрічався 2006 року.

Трамп називав процес політичним, а оформлення перекладів простою бухгалтерською помилкою. 

Нью-Йоркська справа — перша з чотирьох, заведених проти Трампа. Ймовірно, процеси за іншими звинуваченнями не розпочнуться до виборів у листопаді президента.

Трамп виграв праймеріз Республіканської партії. У липні на партійному з’їзді він має бути формально затверджений кандидатом в президенти США.

Читайте також: Байден зняв свою кандидатуру на виборах президента США