Шкода на пів мільйона: браконьєру, який вбив оленя благородного у Чорному лісі, оголосили підозру

Автор: Жанна Головенко

31 Тра, 2024 11:23

Поділитись публікацією
Шкода на пів мільйона: браконьєру, який вбив оленя благородного у Чорному лісі, оголосили підозру

35-річному чоловікові, який полював на території науково-дослідного природно-заповідного господарства “Чорний ліс” і застрелив самця “Оленя європейського”, оголосили про підозру. Він завдав шкоди довкіллю на майже 500 000 гривень.

Про це пише “Галка” з посиланням на сайт поліції Івано-Франківщини.  

У січні 2024 року рештки дикої тварини виявив директор спеціалізованого лісомисливського науково-дослідного природно-заповідного господарства “Чорний ліс”. Він звернувся до поліціянтів. 

На місці вбивства оленя правоохоронці знайшли речові докази та спрямували їх на експертизу. Опитавши лісників, вони встановили ймовірного стрільця. 

Йдеться про 35-річного мешканця села Завій, Калуського району. Під час обшуку в його будинку поліція виявила заморожене м’ясо дикої тварини, рюкзак із плямами крові, зареєстровану мисливську рушницю “МР-43”, набої тощо. 

 

Своїми діями браконьєр завдав шкоди довкіллю на суму майже півмільйона гривень. Йому оголосили підозру за ч. 1 ст. 248 Кримінального кодексу України, тобто незаконне полювання.

Згідно з санкцією статті, такий злочин караються штрафом, громадськими роботами або обмеженням волі на строк до трьох років.

Поліція Прикарпаття звертаються до громадян:

“Якщо ви стали свідком незаконного полювання – не зволікайте, телефонуйте на лінію 102”.

Як пила “Галка”, на території Львівщини та Прикарпаття браконьєри вполювали п’ять козуль: частини тіл залишили на водоймі