Голова ВЛК у Рожнятові сплатить 850 000 гривень за продаж довідок про відтермінування призову

Автор: Іра Блаженко

06 Чер, 2024 10:18

Поділитись публікацією
Голова ВЛК у Рожнятові сплатить 850 000 гривень за продаж довідок про відтермінування призову

Керівник Рожнятівської військово-лікарської комісії за сумісництвом заступник директора районної лікарні продавав ухилянтам фіктивні довідки для відтермінування служби в армії. За це він сплатить штраф у розмірі 850 000 гривень.

Про це пише “Галка” з посиланням на вирок Рожнятівський районний суд від 28 травня.

15 вересня 2023 року очільника “спіймали” при передачі хабаря 1 000 доларів за фіктивну довідку через секретарку, яка не була обізнана у його намірах. У рішенні суду також йдеться, що підлеглі обвинуваченого виконували вказівки, та не були обізнані про наміри. Послуга з виготовлення довідки коштувала 2 000 доларів, а близьким та знайомив це вартувало 1 000 доларів. 

Очільнику ВЛК інкримінували прийняття неправомірної вигоди на службовій посаді та незаконне переправлення через державний кордон на підставі ч. 1 ст. 368 КК України та ч. 3 ст. 332 КК України. Свою винуватість у вчиненні кримінальних правопорушень чоловік визнав. Йому призначили штраф у 850 000 гривень та заборонили обіймати посади, пов`язані із виконанням організаційно-розпорядчих функцій в закладах охорони здоров`я державної та комунальної форм власності, а також посади у складі штатних та позаштатних (постійних та тимчасово діючих) військово-лікарських комісій, на строк два роки, без конфіскації майна.

Заставу в розмірі 214 720 гривень звернуть на допомогу Збройних Сил України.

Як писала “Галка“, СБУ затримала голову однієї з районних військово-лікарських комісій, який продавав ухилянтам фіктивні довідки про відтермінування призову через “погане” здоров’я.