СБУ: депутатка з Хмельниччини працювала на ФСБ та завербувала своїх дітей (ФОТО)

Автор: Зелінська Тетяна

07 Чер, 2024 13:02

Поділитись публікацією
СБУ: депутатка з Хмельниччини працювала на ФСБ та завербувала своїх дітей (ФОТО)

У поле зору російської спецслужби депутатка потрапила на початку 2024 року через свою прокремлівську активність в «Однокласниках». Після вербування жінка залучила до злочинної діяльності свого 42-річного сина та 37-річну доньку.

Про це інформує “Галка” з посиланням на СБУ.

За вказівкою російської спецслужби жінка з дітьми намагалася виявити пункти базування та маршрути руху мобільних вогневих груп ППО регіону. Вони цікавилися місцями найбільшого зосередження військових, техніки та складів з озброєнням ЗСУ. Розвідку родина здійснювала під виглядом сімейних поїздок по області, депутатка фотографувала потрібні обʼєкти, а син робив позначки на Google-картах.

Здобуту інформацію депутатка-зрадниця направляла месенджером своєму куратору з фсб. Гроші за виконану роботу надходили на банківську картку доньки.

СБУ викрила родину ще на ранніх етапах їхньої розвідактивності та покроково задокументувала злочинні дії. Всіх трьох агентів фсб було затримано «на гарячому», коли вони шпигували за вогневими групами протиповітряної оборони.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманим про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Наразі зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує довічне позбавлення волі.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Хмельницькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.